Участь в засіданні Конгресу місцевих та регіональних влад

Дата: 03.06.2021 16:26
Кількість переглядів: 443

Фото без опису3 червня розпочав роботу новостворений Конгрес місцевих та регіональних влад при Президентові України, який пройшов у м. Хмельницьку. У засіданні взяли участь президент, міністри та представники місцевої влади зі всієї України.

Онлайн-включення засідання Палати місцевих влад Конгресу відбулося і в приміщенні Бориспільської районної державної адміністрації. Серед присутніх представників державної влади був і заступник міського голови Сергій Овчаренко.

Слід зазначити, що Конгрес місцевих та регіональних влад був створений на заміну Раді розвитку громад та територій, матиме дві палати. Перша – місцева влада, голови ОТГ, райради. Друга – голови обладміністрацій та рад.

Глава держави на початку березня затвердив положення Конгресу. Згідно з документом, Конгрес є консультативно-дорадчим органом, серед основних завдань якого, зокрема, сприяння ефективному завершенню реформи місцевого самоврядування та налагодженню ефективної взаємодії державних органів, а також моніторинг суспільно-політичних і соціально-економічних процесів, що відбуваються в державі на регіональному та місцевому рівнях.

Конгрес складається з Голови, Президії, Палати регіонів і Палати місцевих влад. Головою Конгресу є Президент України, який здійснює загальне керівництво його діяльністю, визначає порядок роботи та головує на засіданнях Конгресу. Конгрес збирається на засідання у разі потреби, але не рідше одного разу на рік.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора