Рейд «Дозвілля молоді» Яготинської громади

Дата: 22.06.2021 16:55
Кількість переглядів: 724

Фото без описуЗа участі працівників служби у справах дітей та сім’ї та центру соціальних служб Яготинської міської ради, спільно із дільничним відділення поліції№2 Бориспільського районного управління поліції ГУ НП в Київській області, старшим інспектором сектору ювенальної превенції Бориспільського районного управління поліції ГУ НП в Київській області організовано та проведено  нічний рейд «Дозвілля молоді» 18 червня 2021 року.

Рейдовою групою охоплені місця дозвілля молоді та  магазини – кафе Яготинської громади. Також здійснений об’їзд потенційно небезпечних місць, в яких можуть перебувати неповнолітні, особливо занедбані будівлі.

Слід зазначити, що в будинках культури Лемешівського старостинського округу  Яготинської міської ради проводились вечори відпочинку для молоді, дискотеки та змагання по настільному тенісу, більярду на належному рівні.

Під час рейду, в одному з населених пунктів, на території дитячого майданчику виявлені двоє осіб молодого віку, які палили цигарки у громадському місці. Слід зазначити, що одна з них неповнолітня. Працівниками поліції складено адміністративний протокол за ч.1 ст. 175-1 КУпАП. З батьками неповнолітньої була проведена роз’яснювальна бесіда щодо запобігання вчиненню правопорушень дітьми.

На меті даних заходів є профілактика, попередження та виявлення злочинів. Також під час рейду було перевірено дотримання закладами торгівлі заборони на продаж неповнолітнім алкогольних, слабоалкогольних напоїв та тютюнових виробів. Власникам та працівникам закладів наголошено про адміністративну відповідальність, яка чекає на них в разі ухилення від вимог законодавства України.

Такі заходи не мають на меті обмежити у правах дітей, а лише можливості впливу на них негативного та небезпечного середовища.  Головна мета – попередження злочинності як з боку дітей, так і проти них.

Це ефективна можливість вберегти дітей від шкідливого впливу вулиці та стимулювання відповідальності батьків у цьому питанні.

За інформацією служби у справах

дітей та сім’ї Яготинської міської ради



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора