Пенсія дітям з інвалідністю, захворювання яких пов’язане з Чорнобильською катастрофою

Дата: 14.09.2021 11:41
Кількість переглядів: 361

Фото без описуЗаконом України «Про внесення змін до Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» щодо підвищення рівня пенсійного забезпечення окремих категорій осіб визначено мінімальні розміри пенсій по інвалідності для осіб, захворювання яких спричинене Чорнобильською катастрофою. Зокрема, розмір пенсії для дітей з інвалідністю не може бути нижчим, ніж 3 700 гривень.

З огляду на викладене доводимо до відома батьків дітей з інвалідністю, захворювання яких спричинене Чорнобильською катастрофою, про доцільність звернення до управління з питань виплати пенсій Головного управління Пенсійного фонду України у Київській області щодо відповідного призначення пенсії за умови, якщо наявний розмір державної соціальної допомоги є нижчим, ніж 3 700 грн.

Пенсія дітям з інвалідністю внаслідок Чорнобильської катастрофи призначається з дня подання відповідної заяви на підставі медичного висновку на дитину з інвалідністю віком до 18 років, експертного висновку про зв'язок захворювання/інвалідності з наслідками аварії на Чорнобильській АЕС та посвідчення потерпілої дитини. Дані виплати проводяться з урахуванням виплаченої управлінням соціального захисту населення державної соціальної допомоги у місяці призначення пенсії.

Інформує відділ з питань праці та соціального

захисту населення апарату міської ради

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора