Відбулося засідання позачергової сесії Яготинської міської ради

Дата: 23.09.2021 14:40
Кількість переглядів: 786

Фото без опису23 вересня відбулося засідання позачергової 17 сесії Яготинської міської ради під головуванням міського голови Наталії Дзюби. В роботі сесії взяли участь: керівний склад апарату та виконавчих органів Яготинської міської ради, представники громадських організацій, засобів масової інформації та жителі Яготинської міської територіальної громади.

В центрі уваги депутатів було обговорення та затвердження протоколу № 2 від 20.09.2021 засідання комісії Яготинської міської ради для розгляду з визначення напрямів та об’єктів, на які буде спрямовано субвенцію з державного бюджету місцевим бюджетам на проектні, будівельно-ремонтні роботи, придбання житла та приміщень для розвитку сімейних та інших форм виховання, наближених до сімейних форм та забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа у 2021 році.

Довідала по даному питанню заступник міського голови Олена Федина, яка повідомила, що Наказом Міністерства розвитку громад та територій України від 10.09.2021 № 230 було затверджено та рекомендовано до застосування показники опосередкованої вартості спорудження житла за регіонами України, які розраховані станом на 01 липня 2021 року. Так, відповідно до даного наказу, у Київській області опосередкована вартість становить за 1м2  загальної площі 14511 гривень.

У зв’язку із збільшенням показника опосередкованої вартості спорудженого житла комісією здійснено перерахунок та збільшено суми потреби субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на проектні, будівельно-ремонтні роботи, придбання житла та приміщень для розвитку сімейних та інших форм виховання, наближених до сімейних форм та забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа у 2021 році, які перебувають на квартирному обліку в Яготинській міській територіальній громаді. Потреба грошової компенсації на 2021 рік становить 5 353 110  грн.

В ході засідання депутати одноголосно прийняли рішення щодо внесення змін до додатку 6 (Мережа закладів загальної середньої освіти Яготинської міської ради, де організовано індивідуальне навчання учнів на 2021-2022 навчальний рік), затвердженого рішенням  Яготинської міської ради від 16 вересня 2021 року № 2031-16-VІІІ «Про затвердження фактичної мережі закладів освіти Яготинської міської ради на 2021-2022 навчальний рік».

Далі, відповідно до порядку денного народні обранці розглянули земельні питання: про надання дозволу на розроблення проєктів землеустрою щодо відведення та технічних документацій; про передачу у власність громадянам земельних ділянок, що знаходяться на території Яготинської міської територіальної громади.

Відповідно до чинного законодавства усі результати голосування депутатів розміщені на офіційному веб-сайті Яготинської міської ради.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора