Профілактичний захід «Урок»

Дата: 06.10.2021 16:00
Кількість переглядів: 348

Фото без описуУже традиційно на початку кожного навчального року проводиться профілактичний захід «Урок» з метою виявлення дітей, які не приступили до занять у загальноосвітніх та професійно-технічних навчальних закладах, вищих навчальних закладах І-ІІ рівня акредитації. 

З метою надання дітям з сімей, які опинилися в складних життєвих обставинах адресної допомоги в підготовці до нового навчального року та осінньо-зимового сезону; виявлення дітей, які не приступили до занять у навчальних закладах освіти Яготинської міської територіальної громади, усунення причин та умов даного явища; соціального захисту виявлених дітей, запобігання їх бездоглядності і безпритульності, працівниками служби у справах дітей та сім’ї Яготинської міської ради, центру соціальних служб Яготинської  міської ради, спільно із старшим  інспектором сектору ювенальної превенції Бориспільського районного управління поліції ГУ НП в Київській області проводиться рейд «Урок» у загальноосвітніх навчальних закладах Яготинської громади.

Мета проведення такого заходу, не тільки виявлення дітей, які без поважних причин не приступили до занять, але й популяризація основних напрямків діяльності служби у справах дітей та сім’ї Яготинської міської ради, центру соціальних служб Яготинської  міської ради щодо захисту прав дітей, профілактичні бесіди з учнями, які без поважних причин пропускають заняття.

06.10.2021 в ОЗО "Яготинський НВК «Спеціалізована школа-загальноосвітня школа І-ІІІ ст. №2»  представники розповіли про відповідальність, яка наступає у разі не виконання своїх обов’язків учнями: пропуски уроків без поважних причин, жорстоке поводження, паління та вживання спиртних та слабоалкогольних напоїв у громадських місцях, крадіжки, перебування в нічний час поза межами дому без супроводу дорослих, запобігання сімейному насильству, протидія булінгу та дотримання правил дорожнього руху.

У рамках заходів також було проведено профілактичні акції з учнями шкіл на теми «Життя прекрасне і дивовижне», «Цінність життя», «Вихід завжди є», «Скажи НІ, суїциду».

Представниками розповсюджено серед учнів буклети, щодо запобігання негативних звичок (вживання алкоголю, тютюнопаління) в молодіжному середовищі, про безпеку на дорозі, про перебування у вечірній час без дорослих та інші. 

За інформацією служби у справах дітей та сім’ї Яготинської міської ради



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора