Стихійна торгівля, як стихійне лихо!

Дата: 06.10.2021 16:11
Кількість переглядів: 523

Фото без описуЗ метою ліквідації стихійної торгівлі на вулицях м. Яготина працівниками сектору торгівлі, підтримки підприємництва та реклами апарату Яготинської міської ради 06.10.2021 проводилася інформаційна, консультативна робота серед населення та суб’єктів господарювання в частині роз’яснення вимог нормативно-правових актів України щодо заборони торгівлі з рук у невстановлених місцях та дотримання встановлених вимог реалізації продукції на території міста.

В ході проведення даного заходу  з торгуючими на стихійних місцях проводилася роз’яснювальна робота щодо заборони реалізації продукції у невстановлених місцях та було запропоновано перейти торгувати на спеціально обладнанні торгові місця Яготинського ринку Київської регіональної спілки споживчої кооперації. 

На території існуючих у місті Яготині ринків створено достатньо місць для продажу сільськогосподарської продукції тваринного та рослинного походження, а також працюють  лабораторії ветеринарно-санітарної експертизи, які здійснюють контроль за якістю продуктів.

Наразі створені усі умови для людей, які хочуть реалізовувати продукцію, виготовлену у своїх підсобних господарствах. Але деякі торговці не бажають дотримуватися визначеного порядку, мотивуючи це тим, що на узбіччі та тротуарі потік людей інтенсивніший. Торгують у невстановлених місцях найчастіше особи, які не вважають потрібним платити податки та вартість ринкових послуг.

Торгівля з рук у невстановлених місцях є правопорушенням, за яке передбачена адміністративна відповідальність згідно зі статтею 160 Кодексу України про адміністративні правопорушення, де передбачено накладення штрафу з конфіскацією предметів торгівлі.

Шановні мешканці міста та громади! Пам’ятайте про небезпечність споживання продукції, придбаної на  осередках стихійної торгівлі, на яку відсутні довідки ветеринарно-санітарної лабораторії та будь-які інші документи про якість продуктів.

За інформацією сектору торгівлі, підтримки підприємництва та реклами апарату міської ради



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора