За підробку COVID-сертифікатів – кримінальна відповідальність

Дата: 12.10.2021 12:01
Кількість переглядів: 241

Фото без описуПро відповідальність за продаж та користування підробленими документами про вакцинацію повідомив начальник Бориспільського районного управління поліції Тарас Кравчук та наголосив, що на сьогодні можливість перевіряти дійсність COVID-сертифікатів є у співробітників поліції та у співробітників прикордонної служби при перетині кордону.

«На жаль, вже є факти виявлення підроблених сертифікатів. Відповідно по кожному факту пред’явлення завідомо підробленого сертифікату порушується кримінальне впровадження і особи будуть притягнуті до відповідальності. Користуючись нагодою, хочу звернутися до населення не йти на такі дії, а йти вакцинуватися, адже це ваше здоров’я», – зазначив Т.Кравчук на щотижневій плановій нараді.

Як зазначає Міністерство охорони здоров'я України, отримати сертифікат можна в декілька кліків у застосунку чи на порталі Дія або у свого сімейного лікаря. Утім, деякі люди виготовляють, продають чи купують підробку.

Нещодавно Уряд ухвалив законопроєкт про кримінальну відповідальність за продаж та користування підробленими COVID-сертифікатами:

  • За використання підроблених COVID-сертифікатів — штраф до 34 тисяч гривень або до 2 років обмеження волі.
  • Медпрацівникам, що вносять неправдиві відомості в бази даних,— штраф до 68 тисяч гривень або до 2 років обмеження волі та позбавлення права обіймати посаду.
  • За виготовлення та продаж підроблених COVID-сертифікатів — штраф до 170 тисяч гривень або позбавлення волі до 3 років.

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора