Пошук

Урочисто-святковий захід до Дня захисника України

Дата: 13.10.2021 15:34
Кількість переглядів: 1501

В історії нашої Батьківщини є багато подій, які засвідчують мужність, героїзм, відданість та любов українського народу до рідної землі.

14 жовтня – поєднує в собі свято Покрови Пресвятої Богородиці, День українського козацтва та День захисників і захисниць України.

З цієї нагоди напередодні, 13 жовтня, у адмінбудівлі Яготинської міської ради відбувся святковий концерт, присвячений цим знаменним датам. На урочистому святі були присутні воїни АТО, військовослужбовці, волонтери та особовий склад Другого відділу Бориспільського РТЦК та СП.

У фойє була розміщена військово-патріотична книжкова виставка "Козацтво гордість України", "На варті вітчизни"; мистецька виставка картин, та творчі роботи вихованців гуртків Яготинського будинку дитячої та юнацької творчості "Тепло дитячих долонь", які щиро подарували присутнім на заході учасникам бойових дій.

Розпочався святковий захід із презентації відеоролика "Донбас 2014", присвяченого захисникам та захисницям Яготинщини, далі традиційно звучав Гімн України.
В знак поваги перед пам’яттю і подвигом славних синів України, героїв АТО, всі присутні вшанували хвилиною мовчання.

«Невипадково наші військовослужбовці — гідні спадкоємці мужніх воїнів, під Покровою Богородиці стоять міцно та непорушно на захисті інтересів Батьківщини та безпеки кожного з нас. Справа захисту незалежності згуртувала і військових, і добровольців, і волонтерів. Велика вдячність військовим, які щоденно, ризикуючи власним здоров’ям і життям, стоять на сторожі суверенітету України, зміцнюють її національну безпеку, захищають свою державу, свій дім і своїх близьких. У цей день всі ми підносимо щиру молитву Пресвятій Богородиці, щоб взяла під своє покровительство наших бійців, аби кожен воїн повернувся живим до своєї родини. Зі святом!», - звернулися із вітальними словами до присутніх міський голова Наталія Дзюба.

За особисту мужність та героїзм, високий професіоналізм проявлений під час захисту державного суверенітету і територіальної цілісності України в районах проведення антитерористичної операції, Наталія Миколаївна вручила цінні подарунки захисникам: Вороньку Олександру Володимировичу, Ічанському Володимиру Васильовичу, Кисілю Юрію Григоровичу, Литовченко Валентині Анатоліївнї, Лиховоз Володимиру Володимировичу, Нечипоренку Юрію Федоровичу, Охтеню Володимиру Володимировичу, Панасюку Андрію Анатолійовичу, Скроцькій Ганні Сергіївні, Федотову Володимиру Володимировичу

Вітанням для присутніх став виступ подарований волонтером, фермером, поетом та громадським діячем. Валерій Мартишко зі сцени заспівав чимало пісень про мужність, відвагу та любов до рідної України.

Почесне право покласти квіти до пам'ятного знаку героям Небесної Сотні та загиблим землякам в зоні АТО надали учаснику АТО, сержанту, водію Другого відділу Бориспільського РТЦК та СП Юрію Нечипоренко та старшому солдату, оператору відділення обліку мобілізаійної роботи Другого відділу Бориспільського РТЦК та СП Ганні Скроцькій.

До сьогодні вирішується доля і майбутнє України, але ми знаємо, що ми – єдині. Віримо, що настане мир.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора