Правила роботи закладів торгівлі продовольчими та непродовольчими товарами на період карантину в зв’язку із COVID-19 на території Яготинської громади

Дата: 26.10.2021 13:05
Кількість переглядів: 678

Фото без описуДо відома всіх суб’єктів господарювання, фізичних осіб-підприємців, власників, орендарів торгових закладів та громадського харчування на території Яготинської громади. 

Яготинська міська рада у Київській області  інформує про дотримання  «Правил роботи закладів торгівлі продовольчими та  непродовольчими товарами на період карантину в зв’язку із COVID -19»:

  • проходження температурного скринінгу працівників закладу перед початком роботи;
  • вакцинація працівників та відвідувачів, наявність COVID-сертифікатів або чинного (72 год.) негативного результату тесту на COVID-19, крім осіб до 18 років;
  • розміщення інформаційних матеріалів щодо профілактики коронавірусної інфекції  та встановлених обмежень при вході в заклад;
  • допуск відвідувачів та перебування у закладі покупців – лише у захисній масці (респіраторі);  
  • облаштування при вході до магазину місця для обробки рук спиртовмісним антисептиком;
  • дотримання соціальної дистанції між покупцями не менше 1,5 метра та нанесення відповідного маркування для покупців під час перебування в черзі;
  • одночасне перебування клієнтів у закладі – не більше 1 особи на 10 м2  площі зали обслуговування;
  • персонал має працювати в масках, одноразових рукавичках. Заміна масок – кожних 2-3 години;
  • вологе прибирання виробничих приміщень та поверхонь з використанням деззасобів і провітрювання приміщень кожні 2 години та після закінчення робочого дня. Встановлення графіку прибирання та його дотримання;
  • використані корзини та візки необхідно збирати окремо, перед наступним використанням їх треба продезинфікувати;
  • централізований збір використаних засобів індивідуального захисту (масок, рукавичок), паперових серветок в окремі контейнери(урни) з кришками та одноразовими поліетиленовими пакетами з подальшою їх дезінфекцією та утилізацією;
  • наявність рідкого мила, антисептиків та паперових рушників у санвузлах. 

При встановленні «червоного» рівня епідемічної небезпеки поширення COVID-19 обмеження не будуть застосовуватися, у разі наявності у всього персоналу та всіх відвідувачів закладів чи заходів, крім осіб до 18 років, «зелених» COVID-сертифікатів.

 

За інформацією сектору торгівлі, підтримки

підприємництва та реклами апарату міської ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора