Правила роботи закладів торгівлі продовольчими та непродовольчими товарами на період карантину в зв’язку із COVID-19 на території Яготинської громади
Дата: 26.10.2021 13:05
Кількість переглядів: 678
До відома всіх суб’єктів господарювання, фізичних осіб-підприємців, власників, орендарів торгових закладів та громадського харчування на території Яготинської громади.
Яготинська міська рада у Київській області інформує про дотримання «Правил роботи закладів торгівлі продовольчими та непродовольчими товарами на період карантину в зв’язку із COVID -19»:
- проходження температурного скринінгу працівників закладу перед початком роботи;
- вакцинація працівників та відвідувачів, наявність COVID-сертифікатів або чинного (72 год.) негативного результату тесту на COVID-19, крім осіб до 18 років;
- розміщення інформаційних матеріалів щодо профілактики коронавірусної інфекції та встановлених обмежень при вході в заклад;
- допуск відвідувачів та перебування у закладі покупців – лише у захисній масці (респіраторі);
- облаштування при вході до магазину місця для обробки рук спиртовмісним антисептиком;
- дотримання соціальної дистанції між покупцями не менше 1,5 метра та нанесення відповідного маркування для покупців під час перебування в черзі;
- одночасне перебування клієнтів у закладі – не більше 1 особи на 10 м2 площі зали обслуговування;
- персонал має працювати в масках, одноразових рукавичках. Заміна масок – кожних 2-3 години;
- вологе прибирання виробничих приміщень та поверхонь з використанням деззасобів і провітрювання приміщень кожні 2 години та після закінчення робочого дня. Встановлення графіку прибирання та його дотримання;
- використані корзини та візки необхідно збирати окремо, перед наступним використанням їх треба продезинфікувати;
- централізований збір використаних засобів індивідуального захисту (масок, рукавичок), паперових серветок в окремі контейнери(урни) з кришками та одноразовими поліетиленовими пакетами з подальшою їх дезінфекцією та утилізацією;
- наявність рідкого мила, антисептиків та паперових рушників у санвузлах.
При встановленні «червоного» рівня епідемічної небезпеки поширення COVID-19 обмеження не будуть застосовуватися, у разі наявності у всього персоналу та всіх відвідувачів закладів чи заходів, крім осіб до 18 років, «зелених» COVID-сертифікатів.
За інформацією сектору торгівлі, підтримки
підприємництва та реклами апарату міської ради