ВИСТАВКА ЯЛИНКОВИХ ПРИКРАС

Дата: 13.01.2022 13:48
Кількість переглядів: 1416

Фото без описуЯкщо хочете побачити та відчути, як святкували Новий рік у 20-му столітті, як виглядали ялинкові прикраси півстоліття тому, обов'язково відвідайте виставку ретро іграшок. Тут ви зможете перенестись у минуле та зануритись в історію новорічних свят. Крім того до вашої уваги будуть представлені іграшки та декор зроблені цьогоріч власноруч майстрами Яготинщини (особливої уваги заслуговують скандинавські гноми, які створила Наталія Шевченко).

Експонати цієї виставки – ялинкові прикраси, що зберігалися декількома поколіннями. В експозиції - скляні кульки, пофарбовані у різні кольори, бурульки, дзвіночки, грибочки, шишки, верхівки, ракети, «прожектори».

Особливий інтерес відвідувачів викликає колекція скляних новорічних іграшок кінця 60-х років минулого століття та ялинка 1965 року. Серед новорічних прикрас цього періоду фігурки тварин, птахів, хлопчиків і дівчаток, новорічні кулі та гірлянди, персонажі казок.

За цими іграшками можна прослідкувати зміну епох та ідеологій, а також відчути дух минулого століття. Атмосфера виставки спонукає дорослих поринути у світ дитячих спогадів про Новий рік та Різдво.

Сьогодні переглянути виставку завітали працівники Яготинської міської ради на чолі з міським головою Наталією Дзюбою. Оригінальні ялинки, сніговички, дзвіночки та багато новорічних прикрас задовольнили погляд кожного. Все це створило неповторний колорит творчості та святковий настрій напередодні Старого Нового року.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора