Яготинський маслозавод працював, працює і буде працювати!

Дата: 18.02.2022 14:52
Кількість переглядів: 2907

Фото без описуНаприкінці грудня 2021 року українські ЗМІ писали про призупинення діяльності «Яготинського маслозаводу», заголовки яких є некоректними.

Раніше повідомлялося, що 28 грудня завод, що входить до структури «Молочного Альянсу», у своїх листах до молочних господарств, повідомив про зниження ціни на молоко-сировину з 1 січня 2022 р. на 10%. Відповідно до цього інфоприводу ЗМІ розповсюдили інформацію про призупинення діяльності «Яготинський маслозавод».

У зв’язку з цим на засіданні виконавчого комітету Яготинської міської ради Олександр Сіренко офіційно повідомив про те, що виробничі потужності «Яготинського маслозаводу» працюють за звичним графіком, а відвантаження готової продукції відбуваються вчасно.

«Всі підприємства «Молочного альянсу» не зупинялись, працюють у штатному режимі. Заявки від торговельних мереж виконуються на 100%. Ствердження щодо зупинки заводу з 1 січня 2022 року в згаданих листах не йшлося, оскільки керівництво холдингу не хоче і не планує зупиняти виробництво», — наголосив Олександр Олександрович.

Експортні відвантаження також здійснюються в штатному режимі, оскільки підприємства, які входять до «Молочного альянсу» мають ряд зобов’язань перед іноземними партнерами.

Листи, які оприлюднили в ЗМІ, були надіслані партнерам з метою інформування про критичну ситуацію всієї галузі. Причиною тому стало здорожчання газу в 9 раз, електроенергії — у 2.5 рази, таропакувальні матеріали подорожчали на 42%, а сировина — на 25%.

«Ми звернулися до наших постачальників з проханням піти нам назустріч та тимчасово знизити ціни на сировину і упаковку, попросили торгові мережі знизити дебіторську заборгованість до рівня договірних умов», — зауважив О.Сіренко.

Всі підприємства «Молочного альянсу» працюють в правовому полі із дотриманням усіх вимог сучасних стандартів виробництва та технічних умов.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора