Розвиток творчої компетенції учнів

Дата: 23.05.2022 12:02
Кількість переглядів: 651

Фото без опису19 травня 2022 року директором Яготинського центру професійного розвитку педагогічних працівників Яготинської міської ради Оксаною Миненок та головою професійної спільноти Оксаною Бранець проведено вебінар для вчителів української мови і літератури на тему: «Формування національних та загальнолюдських цінностей, утвердження гуманістичного світогляду на уроках української мови і літератури, позаурочних та виховних заходах».

На початку засідання Оксана Вікторівна звернула увагу на розроблені Міністерством освіти і науки України методичні рекомендації щодо окремих питань завершення 2021/2022 навчального року. Також  акцентувала увагу учасників засідання на організаційних та нормативно-правових аспектах роботи закладів загальної середньої освіти під час воєнного стану, а також надала рекомендації педагогічним працівникам щодо тривалості навчального року, підсумкового оцінювання, забезпечення виконання освітніх програм, навчальних програм та навчального плану, організації самостійної навчальної діяльності учнів, додаткових консультацій з використанням технологій дистанційного навчання. Педагогам під час війни особливу увагу слід звернути на необхідність громадянського виховання та психологічної підтримки дітей у тому числі після завершення навчального року. 

Відповідно до плану роботи засідання вчителі поліпшили свої знання щодо змісту модельних навчальних програм з української мови і літератури Нової української школи. Особливу увагу звернула Оксана Іполитівна на особливості проведення ЗНО-2022, частину з української мови національного мультитесту. 

Також вчителі української мови і літератури Яготинського НВК №3  Тетяна Скринник поділилася своїм досвідом роботи з розвитку творчої компетенції учнів як шляху до формування інноваційної особистості, Валентина Супрун(ОЗОНЗ Жоравського НВК) – з формування ключових компетентностей Нової української школи.

На завершення було підведено підсумки участі учнів у ІІІ(обласному) турі Всеукраїнських учнівських олімпіад та конкурсі учнівської творчості, а також прийняті рекомендації щодо розвитку громадянських та мовленнєвих компетентностей учнів, використання матеріалів, що демонструють силу, міць, незламність України, готовність протистояти ворогу навіть у найскладніші часи.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора