Заходи до Всесвітнього дня протидії торгівлі людьми

Дата: 29.07.2022 15:16
Кількість переглядів: 398

Фото без описуВ рамках заходів до Всесвітнього дня протидії торгівлі людьми службою у справах дітей та сім’ї Яготинської міської ради  проведено ряд заходів.

Зокрема, спільно з працівниками  центру соціальних служб Яготинської міської ради, 29  липня 2022 року проведено вуличну акцію «Не стань жертвою торгівлі людьми».

Під час заходів проінформували жителів громади Яготинщини дуже важливими темами, такими як:  власна безпека, честь та гідність людини, надання допомоги й захисту постраждалим особам тощо. Також фахівці обговорили найпоширеніші міфи та стереотипи, пов`язані з торгівлею людьми, а також зазначили наскільки важливо знати та дотримуватися правил безпечної поведінки, оскільки до тенет торговців людьми може потрапити будь-яка особа, незалежно від віку, статі, соціальної приналежності тощо.

Під час заходів було розповсюджено інформаційні листівки «Поради, які будуть корисними перед поїздкою за кордон» та буклети з контактними телефонами «гарячих» ліній з протидії торгівлі людьми. Отримана інформація, безперечно, стане у нагоді та  убереже від необдуманих вчинків та неправильних рішень при працевлаштуванні. 

Також, в рамках проведення інформаційної кампанії до Всесвітнього дня протидії торгівлі людьми та з метою попередження торгівлі людьми, підвищення обізнаності громадян щодо безпечної міграції, 29  липня 2022 року проведено робочу зустріч працівників служби у справах дітей та сім’ї, центру соціальних служб Яготинської міської ради, старшого інспектора сектору ювенальної превенції Бориспільського районного управління поліції ГУ НП в Київській області з начальником Яготинського  відділу Центрального міжрегіонального Управління ДМС у м. Києві та Київській області Василем Тимченком та начальником Бориспільського районного відділу установи «Центр пробації» у м. Києві та Київській області підполковником внутрішньої служби Ярославою Яковенко щодо інформування жителів громади з питань протидії торгівлі людьми, форм експлуатації людей, як уберегтися від потрапляння у процес торгівлі людьми та розповсюджено інформаційні буклети: «#Людина не товар», «Якщо ви потрапили у ситуацію коли», «#ПротиДій ua Торгівлі людьми». 

Поради, які будуть корисними перед поїздкою за кордон:

• Нікому не довіряйте Ваш паспорт. Документи, що засвідчують Вашу особу, завжди повинні знаходитись тільки у Вас.

• Якщо Ви збираєтесь працювати чи навчатись за кордоном, Вам необхідно підписати контракт. Контракт повинен бути написаний зрозумілою Вам мовою, а також містити інформацію про умови (оплата, вихідні дні, робота у святкові дні, медичне страхування), місце та час Вашої майбутньої праці чи навчання.

• Залиште вдома детальну інформацію про своє майбутнє перебування за кордоном з адресою та контактними телефонами, а також копію свого паспорта та контракту. Додатково рекомендовано залишити своє фото та адреси Ваших іноземних друзів.

• Домовтесь з близькими та друзями про фразу, або умовну позначку, які символізуватимуть, що Ви у небезпеці.

• Дізнайтесь номери телефонів, юридичні адреси українських посольств та консульських представництв за кордоном та візьміть їх з собою. Якщо Ви опинились у скрутній ситуації або Вам хтось загрожує, звертайтесь до представників своєї країни, які допоможуть Вам. У випадку, коли  у країні перебування немає посольства України – телефонуйте у посольство України  сусідньої держави.

• Дізнайтеся до від’їзду за кордон про неурядові організації та служби, котрі надають допомогу особам, які опинились у скрутному становищі. Володійте інформацією про їх юридичні адреси, контактні телефони. Звертайтесь до них у разі необхідності.

• Термін перебування на території іноземної держави вказаний у Вашій візі. Порушення візового режиму унеможливить Ваш наступний виїзд за кордон. Дотримуйтесь правил візового режиму!

• Пам’ятайте, що знання хоча б елементарних слів іноземної мови значно полегшить Ваше перебування за кордоном.

Запобігти рабству можна – готуючись їхати за кордон, дотримуйся порад із безпечної міграції!

Національна «гаряча лінія» з протидії торгівлі людьми та консультування мігрантів:  527(безкоштовно з  мобільних). 

За інформацією служби у справах

дітей та сім’ї Яготинської міської ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора