Пам'ять про Яготинських Героїв вічна

Дата: 14.10.2022 12:02
Кількість переглядів: 139

Фото без описуВ День Українського козацтва та Дня захисників і захисниць України, ми щиро дякуємо всім, хто в лавах Збройних сил України виборю незалежність України від окупантів і терористів на власній землі. Але є чимало тих, хто відійшло до лав Небесного Війська і кого ми шануємо та не забудемо навік. Ляпін Юрій, наш прекрасний земляк, в їх когорті вже понад вісім років.

З перших днів війни в 2014 році солдат-навідник Ляпін Юрій у складі 95-ої окремої аеромобільної бригади опинився у вирі подій: Слав'янськ, Лисичанськ. Загинув 19 липня 2014 року у бою під Лисичанськом у Луганській області разом з кількома побратимами. Похований Ляпін Юрій в с. Козинці, Бородянського району, Київської області.

Указом Президента України № 873/2014 від 14 листопада 2014 року "за особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі", нагороджений орденом "За мужність" ІІІ ступеня (посмертно).

За представленням Громадської організації "Союз випускників Курганського вищого військового політичного авіаційного училища", за мужність і незламність духу, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України проявлені в АТО нагороджений відзнакою Всеукраїнської громадської організації "Спілка ветеранів та працівників силових структур України "ЗВИТЯГА" Орденом "За вірність присязі" (посмертно).

Нагороджений відзнакою "За оборону рідної держави" (посмертно).

Сьогодні староста Капустинського старостинського округу Алла Бутенко і бібліотекар Капустинської сільської бібліотеки Галина Асауленко провідали батька Юрія - Олега Петровича. Вони передали йому щирі слова подяки від всієї громади за прекрасного сина і впевненість у досягненні мети, якою жив Ляпін Юрій. Світла пам'ять Герою.

Інформує староста Капустинського старостинського округу

Алла Бутенко



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора