Всеукраїнську акцію «16 днів проти насильства» розпочато

Дата: 26.11.2022 08:17
Кількість переглядів: 276

Фото без описуЩороку з 25 листопада до 10 грудня відбувається Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства».

Основне завдання цієї кампанії – привернути увагу спільноти до двох актуальних проблем: запобігання і протидія домашньому насильству та торгівлі людьми, а також активізація діяльності державних установ, громадських організацій щодо захисту прав людини.

Період акції охоплює наступні важливі дати:

  • 25 листопада – Міжнародний день боротьби з насильством щодо жінок;
  • 1 грудня – Всесвітній день боротьби зі СНІДом;
  • 2 грудня – Міжнародний день боротьби з рабством;
  • 3 грудня – Міжнародний день людей з обмеженими фізичними можливостями;
  • 5 грудня – Міжнародний день волонтера;
  • 6 грудня – Вшанування пам’яті студенток, розстріляних у Монреалі;
  • 10 грудня – Міжнародний день прав людини.

«16 днів проти насильства»  –  це нагода ще раз нагадати громадськості про існування цих проблем у суспільстві, підвищити рівень обізнаності людей щодо усіх форм насильства, продовжити процес створення недискримінаційного простору для життя, розвитку і професійного зростання кожної людини.

25 листопада 2022 року в Яготинській міській раді відбулося засідання круглого столу у рамках Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства» під головуванням заступника міського голови Олени Федини. Власне, у засіданні взяли участь представники суб’єктів, що здійснюють заходи у сфері запобігання та протидії домашньому насильству і насильству за ознакою статі, а саме: представник Служби у справах дітей та сім’ї Яготинської міської ради, фахівець із соціальної роботи Центру соціальних служб Яготинської міської ради, начальник сектору превенції та працівники відділення поліції 2 Бориспільського районного управління поліції ГУ НП в Київській області та старший інспектор сектору ювенальної превенції Бориспільського районного управління поліції ГУ НП в Київській області.

Заступник міського голови Олена Федина у вступному слові зазначила, що насильство світовою громадськістю визнано однією з небезпечних проблем, які є перепоною на шляху подолання нерівностей й дотримання людських прав та наносять величезну моральну шкоду суспільству.

У ході засідання його учасники погодилися з фактами про те, що проблема насильства в родині досить гостро стоїть в Україні та в Яготинській міській територіальній громаді у тому числі. Небезпека полягає в тому, що прояви жорстокості та насильства в сім’ї не лише руйнують гармонію родинних стосунків, а й виступають передумовою злочинності в суспільстві загалом. Особливо кричущим є те, що від неї страждають діти. А вони не лише спостерігають за насильством у своїй родині, а й дуже часто самі стають його жертвами як з боку батьків, так й інших членів сім’ї. Відтак, виростаючи, дуже часто у майбутньому застосовують цей негативний досвід у власному житті.

У результаті зібрання його учасники дійшли єдиної думки, що найважливішу роль у попередженні насильства у сім’ях відіграє інформаційно-просвітницька та консультаційна робота. Тому ефективному вирішенню проблеми запобігання насильства, без сумніву, має стати злагоджена взаємодія всіх відповідних суб’єктів.

Інформує Служба у справах дітей та сім’ї

Яготинської міської ради 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора