Пошук

Звіт щодо здійснення регуляторної діяльності Яготинською міською радою у 2022 році

Дата: 24.01.2023 15:48
Кількість переглядів: 349

 

19.01.2023 4065-43-VIII

Про здійснення державної регуляторної політики

Яготинською міською радою у 2022 році

Рішення

Додаток

Реалізація державної регуляторної політики Яготинською міською радою у 2022 році здійснювалась у відповідності до завдань, визначених в Законі України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності», постанови Кабінету Міністрів України від 11 березня 2004 р.  № 308 «Про затвердження методик проведення аналізу впливу та відстеження результативності регуляторного акту», іншими нормативними актами, що регулюють взаємовідносини у сфері господарської діяльності, а також вдосконаленні правового регулювання господарських і адміністративних відносин між регуляторними органами та суб’єктами господарювання. З метою забезпечення системного єдиного підходу до впровадження регуляторної діяльності робота проводилася у таких напрямках:

  • планування діяльності з підготовки регуляторних актів;
  • ведення реєстру чинних регуляторних актів;
  • оприлюднення документів, підготовлених у процесі здійснення регуляторної політики.

З метою послідовного впровадження державної регуляторної політики рішенням Яготинської міської ради від 9 грудня 2021 року № 2736-21-VIII «Про затвердження плану діяльності Яготинської міської ради з підготовки проєктів регуляторних актів на 2022 рік» було затверджено план роботи з підготовки проєктів регуляторних актів Яготинської міської ради на 2022 рік.

У розділі «Регуляторна діяльність» офіційного вебсайту Яготинської міської ради розміщено регуляторні акти з наведенням інформації про дати їх прийняття. Постійно забезпечується підтримка Реєстру регуляторних актів в актуальному стані.

До діючих регуляторних актів відносяться:  

1) рішення Яготинської міської ради від 29 квітня 2021 року № 477-08-VIII «Про затвердження правил благоустрою та утримання території населених пунктів Яготинської міської територіальної громади»;

2) рішення Яготинської міської ради від 24.06.2021 № 1164-11-VІІІ «Про встановлення ставок та пільг зі сплати місцевих податків на 2022 рік»;

3) рішення виконавчого комітету Яготинської міської ради від 12.08.2021 № 189 «Про організацію конкурсу з перевезення пасажирів на приміських автобусних маршрутах загального користування, що не виходить за межі Яготинською міської територіальної громади Бориспільського району Київської області»;

4) рішення виконавчого комітету Яготинської міської ради від 21.12.2021 № 288 «Про організацію конкурсу з перевезення пасажирів на міських автобусних маршрутах загального користування в місті Яготині Бориспільського району Київської області»,

та розроблено 1 проєкт регуляторного акту: «Про встановлення тарифу на проїзд у міських автобусних маршрутах загального користування у м. Яготині», до якого було внесено правки/зауваження Державної регуляторної служби з урахуванням Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності» та приведений у відповідність до вимог законодавства рішенням виконавчого комітету Яготинської міської ради від 15.09.2022 № 146 «Про встановлення тарифу на проїзд у міських автобусних маршрутах загального користування у м. Яготині».

У 2022 році виконано заходи з відстеження результативності
4 регуляторних актів, у тому числі підготовлено звіти про повторне та базове відстеження.

Рішенням Яготинської міської ради від 13 грудня 2022 року № 3914-41-VIII «Про затвердження плану діяльності Яготинської міської ради з підготовки проєктів регуляторних актів на 2023 рік» затверджено план діяльності Яготинської міської ради з підготовки проєктів регуляторних актів на 2023 рік.

Відповідно до статті 13 Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності» всі регуляторні акти, які були розроблені та прийняті Яготинською міською радою у 2022 році, з відповідними аналізами регуляторного впливу, були оприлюднені на офіційному вебсайті Яготинської міської ради за посиланням https://yagotinmiska-rada.gov.ua/regulyatorna-diyalnist-12-12-38-01-12-2020/ .       

Суб’єктам господарювання постійно надається консультаційна допомога з реалізації державної регуляторної політики в місті, приймаються зауваження та пропозиції до проєктів регуляторних актів, чим досягається відкритість та прозорість регуляторної діяльності.

Крім того, участь у регуляторному процесі уповноваженого органу – Державної регуляторної служби України на стадії одержання пропозицій, забезпечує відповідність регуляторних актів принципам державної регуляторної політики.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора