В Яготинській центральній бібліотеці для дорослих презентовано історичну галерею «На Аскольдовій могилі український цвіт»

Дата: 27.01.2023 09:32
Кількість переглядів: 273

Фото без описуУ тривожні й неповторні січневі дні, коли з півночі на українську землю наступала більшовицька армія Муравйова, в серцях юнаків міста Києва з'являлося якесь дивне почуття, якісь нечутні голоси кликали їх на чин, на бій. Але молодь знала, що саме їй доведеться кинути все їй дороге, все, що людина може мати у житті, і йти назустріч ворогові боронити проголошену 22 січня 1918 року незалежність Української держави, яку боронити не готові були її батьки.

Брудні ешелони завезли їх під станцію Крути, за котрою ховалося те невідоме, що несло із собою трагічний бій, бій 29 січня 1918 року, який став символом для української молоді всіх поколінь. Напевно, в останню передкрутянську ніч не один із них згадував обличчя своїх рідних і близьких… Але у душі й серці понад усе вирізьблювались сім літер – УКРАЇНА. Ця віра надихала піднятися проти у двадцять разів сильнішого ворога, досвідченішого у боях, а після трагічного бою дала сили недобитим і пораненим не просити милості, а геройськи, у муках і стражданнях, умирати…

З метою вшанування пам'яті Героїв Крут працівники Яготинської центральної бібліотеки для дорослих презентують історичну галерею «На Аскольдовій могилі український цвіт». Хто зацікавився цією сторінкою нашої історії, може дізнатися із книг представлених на цій виставці.

Інформує Яготинська ЦБС



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора