Звіт про роботу Комунального некомерційного підприємства міської ради "Яготинський центр первинної медико-санітарної допомоги" за квітень 2023 року

Дата: 09.05.2023 15:09
Кількість переглядів: 236

Фото без описуКомунальне некомерційне підприємство Яготинської міської ради «Яготинський центр первинної медико – санітарної допомоги» (далі - КНП «ЯЦПМСД») надає доступну та якісну первинну медичну допомогу і організовує медичне обслуговування населення на території громади.

Лікар первинної медичної допомоги - є лікарем «першого контакту» для пацієнта, що надає йому первинну медико-санітарну допомогу. Сімейний лікар знає історію хвороб сім’ї, скеровує пацієнтів до вузькопрофільних спеціалістів і слідкує за перебігом лікування, консультує пацієнтів по телефону, надає невідкладну допомогу пацієнтам при потребі, а також проводить профілактику (щеплення, профілактичні обстеження). В результаті - покращується стан здоров’я населення, знижується кількість викликів швидкої допомоги та зростає доступність медицини.

 За первинною медичною допомогою до лікарів КНП «ЯЦПМСД» за квітень звернулося 9837 осіб, з них 174 пацієнтам надано допомогу вдома. Проконсультовано засобами зв’язку 581 пацієнта. За первинною медичною допомогою з внутрішньо-переміщених осіб, які проживають на території Яготинської ТГ, звернулося 45 пацієнтів.

Медичну допомогу, надану працівниками фельдшерських пунктів та фельдшерсько-акушерських пунктів, отримало 2383 особи, з них вдома отримало 388 пацієнтів.

Цілодобово та безпреребійно працює пункт невідкладної медичної допомоги. За квітень 2023 року було здійснено 216 виїздів за викликами до пацієнтів для надання медичної допомоги. Із самозверненням безпосередньо у пункт звернулося 34 пацієнта.

Щодо захворюваності в Яготинській громаді на COVID-19, то із 493 осіб, протестованих у квітні, цю хворобу було виявлено у 89 мешканців нашої громади, з яких 7 дітей. Порівнюючи із березнем, захворюваність на SARS-CoV-2 зменшилась в 2 рази. Для профілактики розповсюдження коронавірусної хвороби, продовжується імунізація населення. В квітні було провакциновано від COVID-19 86 осіб. На сьогодні, в КНП «ЯЦПМСД» є в наявності вакцини від коронавірусної хвороби для дорослих - «Короновак» виробник Китай, Комірнаті (Пфайзер) виробник Бельгія, Janssen від компанії Johnson & Johnson США. Працівниками закладу проводиться постійна санітарно-освітня робота серед населення щодо необхідності вакцинування.

В лабораторному кабінеті КНП «ЯЦПМСД» в квітні було проведено 1196 аналізів, а саме:

загальний аналіз крові – 441 аналізи;

загальний аналіз сечі – 267 аналізів;

глюкоза крові – 346 аналізів;

загальний холестерин – 142 аналізів.

Також в лабораторному кабінеті проводиться тестування на хвороби:

на гепатит В - протестовано 7 пацієнтів;

на гепатит С - протестовано 5 пацієнтів.

Всі результати тестів негативні.

У квітні продовжилась активна робота по відбору пацієнтів, які потребують паліативної допомоги. Паліатив — це медична та психологічна допомога для людей, які живуть з важким та невиліковними хворобами. В КНП «ЯЦПМСД» сформована мультидисциплінарна команда з паліативної допомоги.

Протягом квітня проводилась робота з благоустрою прилеглою території біля всіх структурних підрозділів КНП «ЯЦПМСД»: зібрано сміття, побілені бордюри, покошена трава. Зовнішній вигляд будівлі медичного закладу з його прилеглою територією — свого роду візитівка закладу.

Для підтримання необхідного рівня кваліфікації медичного персоналу закладу, підвищення рівня професіоналізму, постійно проводяться навчання у підвищенні професійних знань медичних працівників КНП «ЯЦПМСД».


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора