Підсумки результатів проведення двомісячника благоустрою у сфері торгівлі, громадського харчування та надання послуг населенню на території Яготинської міської територіальної громади

Дата: 30.05.2023 17:15
Кількість переглядів: 143

Фото без описуВідповідно до рішення виконавчого комітету Яготинської міської ради від 15.03.2023 № 60 «Про проведення двомісячника благоустрою та озеленення «Шлях до Перемоги» в населених пунктах Яготинської міської територіальної громади» на територіях м. Яготина та населених пунктів старостинських округів Яготинської міської територіальної громади, в період з 15.03.2023 по 15.05.2023 проводилися заходи з благоустрою територій громади.

З метою підсумування результатів проведення двомісячника благоустрою у сфері торгівлі, громадського харчування та надання послуг населенню на території Яготинської міської територіальної громади, працівники сектору торгівлі, підтримки підприємництва та реклами апарату Яготинської міської ради в період з 23.05.2023 по 26.05.2023 провели об’їзди закладів торгівлі, громадського харчування та сфери надання послуг населенню громади на території м. Яготина та населених пунктів старостинських округів Яготинської міської територіальної громади:

Богданівського (с. Богданівка);

Годунівського (с. Годунівка);

Двірківщинського (с. Двірківщина);

Жоравського (с. Жоравка);

Засупоївського (с. Засупоївка);

Капустинського (с. Капустинці, с. Добраничівка, с. Плужники);

Кулябівського (с. Кулябівка);

Лемешівського (с. Лемешівка, с. Гензерівка);

Лозовоярівського (с. Лозовий Яр);

Ничипорівського (с. Ничипорівка, с. Трубівщина);

Панфильського (с. Панфили);

Райківщинського (с. Райківщина);

Сотниківського (с. Сотниківка);

Сулимівського (с. Сулимівка, с. Божки);

Супоївського (с. Супоївка, с. Озерне);

Фарбованського (с. Фарбоване);

Червонівського (с. Червоне);

Черняхівського (с. Черняхівка);

103 км вздовж автомобільної дороги загального користування державного значення М-03 «Київ-Харків-Довжанський» в межах населеного пункту Яготинської міської територіальної громади.

В результаті проведених об’їздів закладів торгівлі, громадського харчування та надання послуг населенню громади, працівниками сектору відмічено як позитивні, так і негативні зміни щодо виконання Плану заходів з благоустрою та озеленення територій населених пунктів Яготинської міської територіальної громади, затверджених рішенням виконавчого комітету Яготинської міської ради від 15.03.2023 № 60 та дотримання Правил благоустрою та утримання територій населених пунктів Яготинської міської територіальної громади Бориспільського району Київської області, затверджених рішенням Яготинської міської ради від 29.04.2021 № 477-08-VIII суб’єктами господарювання і підприємцями всіх форм власності.

Але, на жаль, не всі суб’єкти господарювання і підприємці відповідально віднеслися до виконання рішення виконавчого комітету Яготинської міської ради «Про проведення двомісячника благоустрою та озеленення «Шлях до Перемоги» в населених пунктах Яготинської міської територіальної громади». Їх заклади торгівлі, громадського харчування та сфери надання послуг мають неналежний естетичний вигляд фасадів (магазинів, кіосків) парканів, не впорядковані прилеглі території (наявність сміття, бруду, бур’янів), не облаштовані клумби та належні підходи до будівель (пошкоджені східці та тротуари поблизу торгових точок), відсутні на фасадах вивіски з назвою закладів та інформація про режим роботи закладів торгівлі, а також не встановлені урни та контейнери для збору сміття та твердих побутових відходів тощо.

Дякуємо підприємцям і суб’єктам господарювання, які працювали на користь благоустрою та чистоти в громаді, брали активну участь у організації роботи по проведенню двомісячника благоустрою та навели порядок біля своїх об’єктів торгівлі, громадського харчування та сфери надання послуг населенню громади, а також які неухильно виконують та дотримуються Правил благоустрою та утримання територій населених пунктів Яготинської міської територіальної громади!

Звертаємо увагу окремих невідповідальних суб’єктів господарювання і підприємців, які проігнорували виконання рішення виконавчого комітету Яготинської міської ради від 15.03.2023 № 60 «Про проведення двомісячника благоустрою та озеленення «Шлях до Перемоги» в населених пунктах Яготинської міської територіальної громади» та не дотримуються Правил благоустрою та утримання територій населених пунктів Яготинської міської територіальної громади. Працівники сектору торгівлі, підтримки підприємництва та реклами апарату Яготинської міської ради будуть змушені направити лист з підтверджуючими фотоматеріали до комісії Яготинської міської ради зі здійснення контролю за станом благоустрою населених пунктів Яготинської міської територіальної громади щодо порушення правопорушниками (суб’єктами господарювання і підприємцями) Правил благоустрою та утримання територій населених пунктів Яготинської міської територіальної громади для притягнення їх до адміністративної відповідальності за порушення ст. 152 (порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів, правил благоустрою території населених пунктів) Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Нагадуємо, що за порушення ст. 152 КУпАП передбачена адміністративна відповідальність з накладанням та стягненням з порушників штрафів у розмірі від 850 грн. до 1700 гр. Тож не ігноруйте виконання та дотримання Правил благоустрою та утримання територій населених пунктів Яготинської міської територіальної громади.

Будьте відповідальними та піклуйтеся про довкілля та чистоту у Яготинській громаді! Доведіть, що є небайдужими її громадянами. Чистота довкілля залежить саме від кожного з вас!

Інформує сектор торгівлі, підтримки підприємництва та

реклами апарату Яготинської міської ради



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора