Діти не повинні бачити війну і відчувати її на собі – звернення Руслана Кравченка до Міжнародного дня захисту дітей

Дата: 01.06.2023 11:32
Кількість переглядів: 111

Фото без описуДіти не повинні бачити війну і відчувати її на собі. Вони повинні навчатися, розвиватися, веселитися, гратися, зростати, просто радіти. Бо дитинство – найщасливіший період життя людини, і воно не може й не має бути іншим. На жаль, це не завжди так.

Те, в яких умовах живуть діти, наскільки їхнє дитинство є безтурботним та повноцінним, повністю залежить від нас – дорослих. Саме ми формуємо цінності й забезпечуємо умови їхнього життя. І саме про це – нашу відповідальність – нагадує нам Міжнародний день захисту дітей.

Ми повинні пом’якшити наслідки соціальної несправедливості, з якою змушені стикатися наші діти. Саме на це спрямовані програми захисту та підтримки дітей, які реалізуються на Київщині.

Сьогодні за підтримки ЮНІСЕФ у Бучанській, Гостомельській, Білоцерківській, Бородянській, Макарівській громадах функціонують дитячі точки «Спільно». Ці дружні для дітей простори надають різноманітні безкоштовні послуги з розвитку та дозвілля малечі й підтримки їхніх опікунів. У них можна відпочити, погратися в розвивальні ігри, отримати консультацію лікаря, юриста або допомогу з пошуком житла.

Також в області діє комплексна програма підтримки сім’ї та забезпечення прав дітей «Щаслива родина – успішна країна», на фінансування якої у 2023 році передбачено понад 87 млн грн.

Особливий акцент робимо на оздоровленні та відпочинку дітей Київщини, які потребують особливої уваги та підтримки. Для них організовуються відвідування театральних вистав, перегляд фільмів у Київському планетарії, відвідування Київського зоопарку, Київської дитячої залізниці, музеїв та інше. Минулого року КОДА організовувала туристичні подорожі наших дітей до Іспанії, Румунії, Азербайджану, Італії. Вже зараз плануємо дитячі поїздки до Великої Британії, Німеччини, Грузії, Чорногорії, Італії, а також до Карпат.

Підтримуємо дітей-сиріт, позбавлених батьківського піклування. Зокрема для 38 таких дітей ми забезпечили участь в онлайн-системі викладання та перевірки знань «200 балів». Вірю, що це дозволить їм якісно підготуватися до Національного мультипредметного тесту, успішно його скласти та вступити на навчання до вишу. Це той приклад, коли маленька допомога з боку дорослих відкриває для дітей великі перспективи.

Ми, дорослі, маємо постійно дбати про кожну дитину. Будь-яка допомога – вагома. Більше допомоги = більше радості, перспектив, щастя для дітей. Це не складно. Просто потрібно почати і не зупинятись.

Голова Київської обласної військової адміністрації

Руслан Кравченко


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора