Пошук

У Київській ОВА обговорили проєктування сміттєпереробного заводу

Дата: 01.06.2023 08:13
Кількість переглядів: 86

31 травня в Київській обласній військовій адміністрації відбулася робоча нарада щодо участі Бориспільського та Броварського районів у пілотному проєкті з будівництва сміттєпереробного заводу. Захід пройшов на чолі із заступником голови Київської ОВА Сергієм Білецьким за участю представників органів місцевого самоврядування Бориспільського та Броварського районів. В його проведенні взяв участь заступник Яготинського міського голови Сергій Овчаренко.

Під час наради присутні порушили низку важливих питань, які необхідно врахувати для успішної реалізації проєкту. А саме розглянули, скільки громади обох районів продукують сміття та, відповідно, яка його кількість потребує переробки. Це дозволить спроєктувати завод з урахуванням його реальної пропускної спроможності.

Крім того, учасники зустрічі обговорили умови якнайшвидшого підписання Меморандуму про співпрацю та партнерство між Міністерством захисту довкілля та природних ресурсів України, Київською ОВА, Броварською і Бориспільською РВА, а також місцевою владою Броварського та Бориспільського районів.

«Реалізація проєкту з будівництва сміттєпереробного заводу дозволить вирішити одразу декілька проблемних питань, що хвилюють жителів Київської області. Зокрема, це дасть змогу зменшити кількість відходів, що продукуються й лишаються у громадах та, таким чином, розвантажити їх. А також розвивати регіон з урахуванням сучасних рішень і комплексного підходу та позбутися несанкціонованих сміттєвих звалищ», – зауважив заступник голови Київської ОВА Сергій Білецький.

Нагадаємо, у вересні 2022 року Київська обласна військова адміністрація разом із Міністерством захисту довкілля та природних ресурсів України та Бориспільською, Фастівською та Броварською громадами підписали Меморандум про співпрацю та партнерство щодо створення на території Київської області сучасних потужностей із перероблення побутових відходів. Документ передбачає співпрацю в реалізації першого в Україні великого інвестиційного проєкту, зокрема, будівництва двох сміттєпереробних заводів.

Інформує Київська ОВА



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора