Всі діти потребують підтримки та захисту від дорослих

Дата: 01.06.2023 16:06
Кількість переглядів: 116

Фото без описуУ світі всі малята -

і хлопчики, й дівчата

повинні право мати

щасливими зростати.

В турботливій країні,

у люблячій родині

мужнітимуть здорові

біляві й чорноброві.

Бо очі карі й сірі

у злагоді та мирі

не плачуть, а сміються,

що "дітками" зовуться.

День захисту дітей - міжнародне свято, яке відзначається 1 червня. Цей день створений з метою нагадати нам, що діти - це самостійні особистості зі своїми страхами і проблемами. Всі діти потребують підтримки та захисту від дорослих. Особливо важливим цей день є під час війни, коли багато дітей стали сиротами, позбулися будинку або виїхали з рідного міста.

Зазвичай в цей день кожне місто готує розважальну програму для діток. У школярів починаються літні канікули, і вони разом з батьками відвідують виставки, кафе та атракціони.

Цього року ми знову зустрічаємося цей день в умовах війни, але без розваг діти не залишилися. Так, 1 червня 2023 року діти мали можливість ознайомитись з дитячою літературою, представленою Яготинською централізованою бібліотечною системою, та власноруч створити настінне панно з живих квітів, яке їм представили на майстер класі працівники Яготинського міського будинку культури. Хоча під час флешмобу «Барви дитинства» (малюнку на асфальті) пролунав сигнал повітряної тривоги, діти не втрачали емоційного піднесення, адже вірять, що вже ось-ось настане наша перемога. Задля їх безпеки вони разом з дорослими прослідувати в укриття та були в безпеці до закінчення тривоги.

Згодом в Яготинському міському будинку культури транслювали показ мультфільму «Микита Кожум’яка». Такі заходи, як безкоштовний показ мультфільмів для дітей, виставки дитячих книг та майстер-класи допоможуть підтримати психіку дітей під час війни, адже діти в цей день отримали позитивні емоції попри намагання ворога зіпсувати їх свято.

Інформує Служба у справах дітей та сім`ї

Яготинської міської ради



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора