ОБГОВОРЕННЯ ПРОЄКТІВ МЕМОРІАЛЬНОГО КОМПЛЕКСУ ТА ВСТАНОВЛЕННЯ ПАМ’ЯТНОЇ СТЕЛИ НА ЧЕСТЬ ЗАГИБЛИХ ВОЇНІВ ЯГОТИНЩИНИ

Дата: 07.06.2023 08:28
Кількість переглядів: 633

Фото без описуЗ метою увічнення пам’яті про героїв, які віддали своє життя за свободу, незалежність і територіальну цілісність України у протистоянні російській агресії, збереження національної пам’яті для наступних поколінь про мужність і патріотизм захисників Української держави, Яготинська міська рада запрошує до громадського обговорення майбутню концепцію меморіалу пам’яті українських героїв в м. Яготині.

Під час громадського обговорення буде визначено місця розташування меморіалу українським героям в м. Яготині.

В м. Яготині на Алеї Слави на вул. Незалежності, вже існує комплекс пам’ятників, які пов’язані з різними подіями та періодами історії України. Тому створення композиції, яка доповнить вже існуючий меморіальний комплекс, є доцільною.

Важливо, щоб це був сучасний комплекс, з використання якісних та надійних матеріалів. Конструкція меморіалу може доповнюватися інтерактивними технологіями або віртуальними додатками, де за посиланням можна буде ознайомитися з біографією загиблого героя, або дізнатися про історію гарячих точок. Також це може бути композиція, ідея якої полягає в тому, щоб не лише викарбувати імена загиблих, а вписати імена усіх воїнів, які захищають незалежність України.

Попередньо, роботи планують розпочати по закінченню воєнного стану в Україні, але створення концепції займає певний час, тому важливо розпочати обговорення завчасно. Реалізація проєктів буде здійснюватися за кошти бюджету Яготинської міської територіальної громади.

Відповідальна особа за проведення попереднього обговорення: в. о. начальника відділу з питань містобудування та архітектури – Ільчук Аліна Ігорівна (045 75) 5 55 90.

Просимо надсилати пропозиції на електронну адресу: Archiyagotg@ukr.net.

Термін прийняття пропозицій 3 місяця (до 24/08/2023).

https://rada.info/upload/users_files/05408823/aa321fb3fc6b888c2f3a62726a3bc566.pptx

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора