Удосконалення роботи з провадження перенаправлення у напрямку запобігання та реагування на гендерно зумовлене насильство на рівні територіальних громад

Дата: 15.06.2023 15:12
Кількість переглядів: 184

Фото без опису13 червня 2023 року головним спеціалістом служби у справах дітей та сім’ї Яготинської міської ради взято участь у онлайн вебінарі на тему «Удосконалення роботи з провадження перенаправлення у напрямку запобігання та реагування на гендерно зумовлене насильство на рівні територіальних громад».

Мета вебінару:

  • підвищення розуміння учасниць/-ків щодо того, як консолідувати зусилля для посилення ефективності діяльності, розвитку партнерської взаємодії у системі перенаправлення у напрямку запобігання та реагування на гендерно зумовлене насильство;
  • розширення можливостей надання послуг постраждалим від гендерно зумовленого насильства.

Відпрацювання алгоритму дій відповідно до Постанови КМУ від 22.08.2018 № 658 «Про затвердження Порядку взаємодії суб’єктів, що здійснюють заходи у сфері запобігання та протидії домашньому насильству і насильству за ознакою статі», з огляду на ситуацію в Україні залишається викликом для багатьох громад. Учасники вебінару запропонували основні підходи у цьому напрямку роботи. Однією зі спікерів вебінару стала Юлія Трунова, координаторка проєкту "Міста та громади, вільні від домашнього насильства" Фонду ООН у галузі народонаселення в Україні (UNFPA).

На порядку денному обговорено такі питання:

1. Актуальність проблеми гендерно зумовленого насильства. Світлана Спажева, голова платформи «З питань гендерної рівності» ВАОТГ, голова Покровської селищної ради / Юлія Савельєва, гендерна експертка платформи.

2. Презентація проєкту "Міста і громади, вільні від домашнього насильства", який реалізує Фонд ООН у галузі народонаселення в Україні (UNFPA). Юлія Трунова.

3. Презентація досвіду територіальних громад у профілактики насильства. Дзвиняцька ТГ, Івано-Франківська область.

Вебінар проведено за участі платформи ВА ОТГ «З питань гендерної рівності», а також компоненту «Освіта на місцевому рівні» проєкту «Підтримка децентралізації в Україні – ІІ» за підтримки SALAR International.

Повідомляє Служба у справах дітей та сім’ї

Яготинської міської ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора