На Сході загинув вірний син України Владислав Панчишин

Дата: 22.06.2023 12:01
Кількість переглядів: 539

Фото без описуШановна громадо!

Щоденно у книзі вічної пам’яті викарбовуються нові імена Героїв, які ціною власного життя захищали Батьківщину та кожного з нас від російських окупантів. Кожен загиблий воїн – це новий болючий рубець на наших душах.

Панчишин Владислав Ігорович «Італієць»

27.09.1999 — 15.06.2023

Захищаючи рідну землю, у бою на Східному фронті смертю Героя поліг боєць 3-го батальйону «Свобода» Бригади швидкого реагування НГУ «Рубіж» Владислав Панчишин.

Владислав Панчишин народився 27 вересня 1999 року в селі Ничипорівка, Яготинського району (на сьогодні Бориспільський район) Київської області. Виховувався недовгий час в Яготинському дитячому будинку «Віночок». Знайшов сімейний затишок в Дитячому будинку сімейного типу родини Бурдун в місті Березань, Київської області. Проживав в Італії, досконало володів італійською мовою. З 2014 р. по 2019 р. навчався в Херсонській Державній Морській Академії на факультеті судноводіння.

Владислав був сиротою. Але такі складні життєві обставини його не зламали – він зміг стати на ноги, став чудовим спортсменом, підприємцем, поїздив світом, отримав освіту, створив сім’ю. Був надзвичайно ерудованою людиною – вільно володів італійською мовою, знав історію, був дуже активним у всіх справах.

З моменту повномасштабного вторгнення проживав в селі Карапиші, Обухівського району, Київської області (Миронівська територіальна громада). Порядна, світла та достойна людина, Владислав, проживаючи в громаді, у перші дні війни одним із перших приєднався до Миронівської територіальної оборони. Тут він знайшов вірних друзів, гарних знайомих та сусідів. З громадою пов'язані і найщасливіші миті життя Владислава - одруження та вінчання в місцевому храмі.

Попри юний вік, Владислав рвався на фронт. Його прихід до батальйону був свідомим кроком. Італієць казав, що не може сидіти вдома, коли в його країні війна.

Побратими згадують Владислава, як не по роках мудру людину. Він був надзвичайно відповідальним і готовим завжди піти на допомогу друзям.

Загинув Владислав 15 червня 2023 року в районі населеного пункту Спірне Бахмутського району, Донецької області.

Поховання Владислава відбудеться завтра в селі Карапиші.

У скорботі схиляємо голови, поділяючи біль непоравної втрати разом із рідними та вшановуючи світлу пам'ять гідних синів України…

Вічна Слава Герою!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора