Ментальне здоров’я: п’ятеро учасників бойових дій стануть координаторами «Активних парків» на Київщині

Дата: 30.06.2023 08:24
Кількість переглядів: 359

Фото без описуУправління молоді та спорту Київської ОВА запускає пілотний проєкт із працевлаштування ветеранів війни – учасників бойових дій у межах Всеукраїнської програми ментального здоров’я «ТИ ЯК?», ініційованої першою леді країни Оленою Зеленською, яка будує систему психосоціальної підтримки для українців.

Так, п’ятеро захисників стануть офіційними координаторами Активних парків в п’яти громадах Київщини у рамках Всеукраїнського проєкту «Активні парки – локації здорової України».

Зокрема, на двох локаціях «Активні парки» у селах Великий Карашин Макарівської громади та Осикове Бишівської громади вже почали працювати такі координатори.

Перші навчання координаторів провели на семінарі-нараді, який відбувся в Київській обладміністрації під керівництвом заступника голови Київської ОВА Михайло Ємець. У заході взяли участь заступник Міністра молоді та спорту України Матвій Бідний, голова Всеукраїнського центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» Андрій Ребрина та ветерани війни, які стануть координаторами.

У рамках навчальної програми відбувся теоретично-практичний інтенсив щодо діяльності координатора локації на території кожної громади. Крім того, присутні обговорили шляхи інформування громад про перебіг активностей на локації через соціальні мережі.

Нагадаємо, на теренах Київщини діють 69 Активних парків. Вони розташовані просто неба на території загальнодоступних місць відпочинку у паркових зонах. Займатися спортом тут можна як самостійно, так і за допомогою навігаційних матеріалів з QR-кодами біля кожного тренажера з доступом до онлайн-тренувань.

Інформує Київська ОВА



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора