Як убезпечити себе від небезпеки та куди звертатися по допомогу, якщо ви стали свідком або жертвою торгівлі людьми

Дата: 29.07.2023 10:49
Кількість переглядів: 211

Фото без описуЧерез повномасштабне вторгнення Росії до України мільйони наших громадян і досі перебувають за кордоном. Чимало з них можуть стати жертвами страшного злочину – торгівлі людьми.

Шукали захисту від російських куль за межами України, проте не вбереглися від іншої небезпеки. Торгівля людьми – поширена проблема у світі. І українські біженці зараз – чи не найбільш вразлива категорія. Національна поліція завдяки європейським колегам намагається тримати проблему на контролі, проте випадки протиправних дій стосовно наших громадян все ж є.

Як убезпечити себе від небезпеки та куди звертатися по допомогу, якщо ви стали свідком або жертвою торгівлі людьми.

Торгівля людьми – це один із тих злочинів, які є дуже масовими, поширеними у всьому світі. Ми маємо дуже добре розуміти, що торгівля людьми – один із тих злочинів, який орієнтований на тих людей, котрі перебувають у вразливому стані! Зараз багато українців якраз перебувають у вразливому стані, зокрема перебуваючи за кордоном. У когось розірвані соціальні зв'язки, тобто вони одні в цій країні. У когось взагалі немає нікого поруч, на кого вони можуть спиратися. Тому дійсно, ризик збільшення випадків, коли українці потрапляють у ситуацію торгівлі людьми, він збільшений.

Телеграм-бот safe women та сайт https://safewomen.com.ua/ua – два нові зручні інформаційні ресурси, де є всі контакти, які можуть знадобитися за кордоном. Консульські відділи, міжнародні організації, які працюють з метою протидії торгівлі людьми, громадські організації і відділки поліції, до яких можна звернутися за потреби.

Та й це не все. На сайті ви можете знайти інформацію, якими мають бути ваші дії, якщо ви стали свідком такої ситуації. Також ви можете знайти алгоритм пошуку рідних, якщо у вас зникла рідна людина та довго не виходить на зв'язок, і ви підозрюєте, що людина могла потрапити в ситуацію торгівлі людьми. Ви можете знайти інформацію в разі, якщо стали жертвою сексуальної експлуатації: якими мають бути ваші дії, як захиститися, як вийти з цієї ситуації, хто може допомогти.

Проблема торгівлі людьми актуальна і на території нашої держави. Якщо ви потребуєте допомоги – є телефон гарячої лінії з протидії торгівлі людьми та домашньому насильству – 15 47.

Також є окрема лінія для дзвінків з-за кордону – 044 284 19 43. Цей номер обов'язково має бути у вашому записнику, якщо ви перебуваєте за межами України.

Інформує Служба у справах дітей та сім’ї

Яготинської міської ради



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора