У Київській ОДА обговорили шляхи реалізації проєкту «Ментальне здоров’я – нейромережа Київщини»

Дата: 15.08.2023 17:14
Кількість переглядів: 63

Фото без описуУ Київській області створюють мережу єдності, підтримки та розвитку в рамках реалізації проєкту «Ментальне здоров’я – нейромережа Київщини». У Київській ОДА провели робочу зустріч координаційної ради проєкту щодо шляхів його ефективної реалізації в громадах області. Захід відбувся під головуванням заступниці голови КОДА Лесі Карнаух.

У заході також взяли участь керівниця Координаційного центру з психічного здоров’я при Кабінеті Міністрів України та Голова ГО «Безбарєрність» Оксана Збітнєва.

Проєкт «Ментальне здоров’я – нейромережа Київщини» – невід’ємна частина Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?» за ініціативою Олени Зеленської. У пристоличному регіоні її наразі впроваджують за низкою векторів: медичним, освітнім, соціальним та правовим – розповіла Леся Карнаух.

До реалізації проєкту в області залучають професійних експертів із ментального здоров’я. З цією метою був підписаний Меморандум про співпрацю з ВГО «Українська асоціація психологів».

Наразі триває анкетування серед надавачів та отримувачів психосоціальних послуг із підтримки для оцінки потреб у громадах. Про це повідомила регіональна координаторка Всеукраїнської програми ментального здоров’я у Київській області Віолетта Дворнікова.

У рамках заходу для представників громад, відповідальних за реалізацію проєкту, провели тренінг із аудиту ресурсів та картування надавачів послуг.

Інформує Київська ОВА



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора