Участь у вебінарі: Сексуальне насильство над дітьми в інтернеті, як розпізнати та вберегти

Дата: 25.08.2023 10:14
Кількість переглядів: 45

Фото без опису96% дітей віком від 10 років є активними користувачами інтернету. Для більшості з них це спосіб відпочинку, знайомства і спілкування, а віднедавна, онлайн-світ для дітей та вчителів став способом здобування знань. За даними дослідження в Україні,  лише 5,2% респондентів-дітей користуються інтернетом менше, ніж годину в день, решта проводить від 1 години  до 7 годин. Онлайн-світ для дітей — це важливий фактор їх повсякденного життя. 

На сьогодні відомо, що кожна третя дитина в Україні готова зустрітися з онлайн-знайомими, двоє із трьох дітей бачили контент, який їх дуже налякав або засмутив.

Відповідно до листа Служби у справах дітей та сім’ї Київської обласної державної (військової) адміністрації  за запрошення Національної соціальної сервісної служби України працівниками Служби у справах дітей та сім’ї взято участь в вебінарі - навчанні на тему: “Сексуальне насильство над дітьми в  інтернеті для фахівців із психічного здоров'я”., який проводить Громадська організація #stop_sexтинг, до участь в якому також  запрошені психологи та інших спеціалісти Центрів соціальних служб, психологи інтернатних закладів, психологи та інші спеціалісти центрів реабілітації для дітей, що зазнали насильства, психологи з психічного здоров’я та   реабілітації.  

Навчання відбулось з двох вебінарів та проходило два дні:
22 серпня о 15:00  та 23 серпня о 15:00. Online- Вебінари провели тренер-методолог громадської організації #stop_sexтинг Василь Філоненко та клінічний психолог, фахівець з психотерапевтичного консультування дитячо-батьківських стосунків у гештальт-підході та психолог громадської організації #stop_sexтинг Аліна Касілова.

На вебінарах спеціалісти мали можливість дізнатися більше про те, за якими ознаками психолог може розпізнати дитину, яка постраждала від сексуального онлайн-насильства, правила реагування на такі випадки, алгоритм надання психологічної допомоги дитині та про реагування та роботу з батьками постраждалої дитини. Навчальні матеріали розроблено ГО #stop_sexтинг у партнерстві з Ресурсним Центром Недержавних Організацій, за фінансової підтримки Українського Гуманітарного Фонду. Партнер заходу — Національна соціальна сервісна служба України.

Крім того, під час вебінарів представлено методичний посібник “Сексуальне насильство над дітьми в інтернеті: посібник для фахівців із психічного здоров'я. Реагування, реабілітація та надання психологічної допомоги дітям та сім'ям”, який буде охоплювати такі теми: ознаки та шляхи попередження, виявлення та допомоги, супроводу дітей, які постраждали від сексуального насильства в інтернеті, а також надання підтримки родинам таких дітей.

Участь в такому вебінарі стала досить корисною для подальшої інформаційної роботи з батьками та дітьми щодо безпечного середовища для дітей, зокрема, в онлайн просторі, де сучасні діти проводять більшу частину вільного часу. Всі напрацювання будуть використані в інформаційній кампанії та під час проведення лекцій для дітей та молоді в закладах освіти громади.

 

За інформацією служби у справах дітей

та сім’ї Яготинської міської ради

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора