На Київщині провели семінар-тренінг «Ментальне здоров’я молоді»

Дата: 11.09.2023 12:18
Кількість переглядів: 72

Фото без описуДля представників молодіжних центрів Київської області днями в Обухівському районі відбувся семінар-тренінг «Ментальне здоров’я молоді». Організаторами заходу виступили Київський обласний молодіжний центр спільно з Управлінням молоді та спорту Київської обласної військової адміністрації.

Семінар-тренінг провели для представників і волонтерів молодіжних центрів та просторів, інститутів громадянського суспільства, координаторів соціального проєкту «Активні парки – локації здорової України», а також для людей, які працюють чи планують впроваджувати роботу щодо формування ментального здоров’я населення у Київській області.

Учасники заходу обговорили інструменти для розвитку психологічної стійкості молоді, знайомилися й опановували ефективні практики, які сприятимуть контролю над емоціями і стресом та допоможуть дбати про свій внутрішній стан. Навчання провела психологиня Людмила Романенко, яка є фахівцем у питаннях ментального здоров’я населення.

Крім того, на семінарі відбулася презентація інтерактивного інструменту дослідження потреб молоді, її психоемоційного стану та ментального здоров’я U-Report. Це глобальний міжнародний молодіжний проєкт для проведення щотижневих актуальних опитувань серед підлітків і молоді через соцмережі, результати яких використовують у діяльності урядових установ, громадських об’єднань і міжнародних організацій. В Україні його реалізовує ГО «YouthUp» спільно з представництвом Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні.

Семінар-тренінг провели в рамках Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?» за ініціативи першої леді України Олени Зеленської.

За повідомленням Управління молоді та спорту

Київської обласної військової адміністрації



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора