Затверджено план з ліквідації африканської чуми свиней

Дата: 31.08.2017 17:02
Кількість переглядів: 599

Фото без описуПерший заступник міського голови С.О. Овчаренко, 31 серпня взяв участь у другому засіданні Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Яготинській райдержадміністрації, яка відбулась з метою координації дій, локалізації та ліквідації спалаху африканської чуми свиней в Яготинському районі.

 «В ході епізоотичного розслідування було встановлено, що в Яготинському районі Київської області в лісозахисній смузі на відстані близько одного кілометра від м. Яготин та с. Райківщина знайдено два трупи домашніх свиней. Територія, де знаходяться трупи рівновіддалена на 800-1000 метрів від крайніх осель с. Райківщина та м. Яготин. Два трупи свиней віком приблизно до одного року знаходяться майже в лісозахисній смузі поряд з польовою дорогою за якою знаходиться соняшникове поле. Провести патологоанатомічний розтин трупів не можливо, тому для проведення дослідження на АЧС було здійснено відбір трубчатої кістки від трупа свині в стадії меншого розпаду. Відібраний пат матеріал направлено на дослідження в ДНДІЛДІВСУ. Про власників загиблих тварин інформації немає. За фактом загибелі свиней до ветеринарної служби ніхто не звертався. Враховуючи вищезазначене, керуючись Законом України «Про ветеринарну медицину» та Інструкцію з профілактики та боротьби з африканською чумою свиней, затверджену наказом Міністерства аграрної політики та продовольства України від 07.03.2017 № 111, зареєстровану в Міністерстві юстиції України 29 березня 2017 р. за № 432/30300 пропоную прийняти рішення щодо оголошення місця, де знайдено трупи неблагополучним щодо африканської чуми», - зазначив у своєму виступі  начальник Яготинського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби В.А. Омельченко.

За підсумками засідання комісії було затверджено план з ліквідації АЧС, визначено межі епізоотичних осередків, загрозливих зон та зон нагляду. Також буде проводитись облік, клінічний огляд тварин на території району, моніторинг і роз’яснювальна робота серед населення про небезпеку захворювання й заходи з недопущення потрапляння збудника АЧС у приватні господарства населення.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора