З офіційним візитом до общини Дві Могили, Республіка Болгарія

Дата: 14.05.2018 17:04
Кількість переглядів: 567

Фото без опису14 травня під час апаратної наради з начальниками відділів міської ради та керівниками комунальних підприємств міста перший заступник міського голови С.О. Овчаренко  поінформував, що у період з 10 по 13 травня делегація Яготинської міської ради взяла участь у святкуванні дня общини Дві Могили (Республіка Болгарія), яка є побратимом нашого міста.

Община об’єднує 12 населених пунктів, де проживає близько 5 тисяч населення.

Крім делегації Яготина були присутні делегації з міст побратимів: Молдови (м. Келераш), Румунії,  Польщі та Туреччини.

Молдовська делегація підписала угоду з общиною Дві Могили про співпрацю, Польська делегація пролонгувала п’ятирічну угоду ще на такий же термін.

З нагоди дня общини проводився фолькльорний фестиваль, святкове дійство (концерт), святковий салют.

В ході візиту делегації відвідали два храми, побували з екскурсіями на двох підприємствах. Зокрема на кондитерській фабриці, яка забезпечує зайнятість населення більшості мешканцям общини, а також на новому підприємстві, яке функціонує другий рік поспіль та випускає парфумерну продукцію, а в окремому цеху - ґудзики, які експортуються до багатьох країн світу.

Під час засідання круглого столу представники міської ради цікавились питаннями житлово-комунального господарства, утриманням та ремонтом доріг, тарифами на вивіз твердих побутових відходів. Євросозом общині виділено 12 мільйонів євро на реконструкцію каналізаційних систем. Як повідомив голова общини пан Божедар, на ремонт доріг Євросоюз кошти вже не виділяє. Допомога сконцентрована на природоохоронних проектах.

Також, слід наголосити, що в общині Дві Могили існує проблема ремонту доріг, так як окремі дороги, що пролягають по території общини їм не належать і ремонтувати вони їх не можуть.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора