Почути голоси тих, хто позбавлений змоги говорити

Дата: 21.06.2018 17:07
Кількість переглядів: 691

Фото без опису21 червня на території Пункту тимчасового розміщення біженців у м. Яготин був проведений захід приурочений до Всесвітнього дня біженців, який у світі відзначають 20 червня, за резолюцією ООН від 4 грудня 2000 року.

Зі вступним словом міський голова Н.М. Дзюба звернулась до присутніх, бо таку дату, якою є Всесвітній день біженців, важко назвати святковою. У країнах, де йдуть бойові дії в результаті територіальних суперечок і тимчасової окупації, ллються сльози і кров невинних цивільних осіб, що опинилися заручниками ситуації. Сьогоднішня дата – це констатація факту: війни на землі не припиняються. Також це і констатація міжнародних угод, на яких ґрунтуються захист біженців і прояв поваги до стійкості духу й мужності біженців у всьому світі.  «У цей день я віддаю належне силі волі мільйонів людей, які прагнуть зберегти свої сім’ї в найважчих умовах, бо вони не винні, що склалися нелегкі життєві обставини, які змусили їх покинути рідну землю і  отримати статус «біженець»», - зауважила Наталія Миколаївна.

Яготинський міський голова з нагоди Всесвітнього дня біженців вручила подарунки дівчаткам та хлопчикам, які перебувають на даний час в Пункті тимчасового розміщення  біженців у м. Яготин.

Надалі представники УДМС у Київській області О.В. Золотухіна та керівник благодійного фонду «Рокада» Н. Гуржій звернулись до присутніх, бо відзначення дня біженців дає нагоду привернути увагу суспільства до проблем людей, які змушені були залишити свої домівки через політичні переслідування та збройні конфлікти на території інших держав.

Захід відвідали і представники УВКБ ООН Регіонального представництва УВКБ ООН та благодійної організації «Право на захист» Д. Демазурак, а також Ю.Ф. Фріц спільно з вихованцями дитячого будинку сімейного типу, керівники підприємств, установ, організацій, жителі та гості міста.

Працівниками бібліотеки Яготинського РБК було організовано ознайомчу виставки приурочену до Всесвітнього дня біженців.

Всі присутні насолоджувались українськими піснями, декламування віршів українських літераторів, інструментальним виконанням на музичних інструментах та хореографічними композиціями.

На останок, кожний присутній мав змогу скуштувати страви національної кухні проживаючих осіб в Пункті тимчасового розміщення біженців у м. Яготин.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора