Пошук

Утримання доріг у м. Яготин

Дата: 08.06.2018 17:13
Кількість переглядів: 2196

Шановні мешканці міста, 6 червня 2018 року у Яготинській міській раді відбулась розширена нарада під головуванням міського голови Н.М. Дзюби на якій розглядалось і питання утримання доріг у м. Яготин.

У спільному засіданні взяли участь: керівний склад Яготинської міської ради, міські голови попередніх скликань, депутати та члени виконавчого комітету міської ради, представники Координаційної ради, місцевих осередків політичних партій та громадських організацій, голови первинних ветеранських організацій, засоби масової інформації та громадяни м. Яготина.

Кожного року з міського бюджету виділяються кошти і питання ремонту дорожнього покриття залишається у перспективі, адже у місті протяжність доріг складає 136 км.

Перший заступник міського голови С.О. Овчаренко наголосив, що 10-12 років тому стан доріг в місті був задовільний, але на сьогоднішній день вони вичерпали свій потенціал, тим паче вулицями міста здійснюється інтенсивний рух, як автомобільного транспорту, так і маршрутних транспортних засобів загального користування, заїзд іноземних делегацій та делегацій з інших регіонів України.

Яготинська міська рада інформує про ремонт доріг:

2011 рік проведено капітальний ремонт вулиць: Драгоманова, Каштанова Алея і поточний ремонт вулиць Кузнєцова Олександра, Дарницька, Будівельна, провул. Довженка.

2012 - проведено капітальний ремонт вулиці Філатова, в першу чергу за кошти обласного бюджету, в другу – за кошти міського бюджету. Поточний ремонт вулиць Садова, Говорова.

2013 – капітальний ремонт вулиць Маяковського, Чехова, поточний ремонт вулиць Стуса Василя, Поштова, Рильського Максима, Гирича, Дмитрівська, провул. Сагайдачного.

2014 – капітальний ремонт вулиць Річна, Маяковського, Паркова, Каштанова Алея, Чорновола В’ячеслава, Студентська, Патона Євгена (щебінь), провул. Пчілки Олени (щебінь). Поточний ремонт вулиць Перемоги, Дарницька, Сікорського Ігоря.

2015 - капітальний ремонт вулиць 24 Серпня (щебінь), Пасічна, Степова, Островського, Паркова, Мономаха. Поточний ремонт вулиць Гирича, Рильського Максима, Котляревського, Короленка, Дмитрівська, провулків – Довженка, Яблуневий.

2016 - капітальний ремонт вулиць Дарницька, Островського, Полтавська (щебінь), провул. Довженка. Поточний ремонт вулиць Суворова, Черняховського, Ватутіна, Філатова, Котляревського, Кутузова, Патона Євгена, Поштова.

2017 – капітальний ремонт вулиць Некрасова, Грушевського (щебінь), Мініна, Філатова, Заводська, Франка Івана (щебінь), провул. Говорова. Поточний ремонт вулиць Садова, Сікорського Ігоря, Дмитрівська, Гирича, Трудових резервів, Кравченка.

2018 – капітальний ремонт вул. 24 Серпня.

Тобто, з починаючи з 2011 року проведено капітальний ремонт 30 міських доріг, а поточний – 37.

Згідно Програми реформування житлово-комунального господарства та благоустрою міста Яготина на 2016-2020 роки залишились не відремонтовані вулиці: Сірка Івана, Гоголя, Гагаріна, Поштова, Грабовського, Кривоноса, Франка Івана, Полтавська і провул. Шмідта.

На сьогоднішній день до Програми будівництва, реконструкції та ремонту об’єктів інфраструктури Київської області на 2016-2018 роки включено три дороги міста для проведення капітального ремонту вулиць Кривоноса, Поштова, Франка Івана. Слід зауважити, що ремонт вказаних вулиць буде здійснено за сприянням депутата Київської обласної ради О.О. Сіренка. Всі необхідні документи передані до Київської обласної державної адміністрації, а договір про співфінансування до Київської обласної ради.

За рахунок співфінансування обласного та міського бюджетів і за сприянням депутат Київської обласної ради А.М. Шахар’янца буде здійснено ремонт вул. Футбольна та провул. Футбольний.

Нагадаємо, частка фінансування робіт за рахунок коштів міського бюджету складає - 20%, за рахунок коштів обласного бюджету - 80%.

Міський голова Н.М. Дзюба на нараді зауважила, що в місті залишається питання ремонту вул. Незалежності, яка знаходиться на балансі Служби автомобільних доріг у Київській області. Зазначена вулиця є центральною і перетинає територію міста. Неодноразові звернення Яготинської міської ради до Укравтодору, Служби автомобільних доріг у Київській області з проханням провести капітальний ремонт дороги, не дали позитивного результату.

Що стосується фінансової сторони ремонту цієї автодороги, то ремонт дороги від мосту до магазину «Скорпіон» коштує орієнтовно 6-7 млн. грн., від Каштанової Алеї до магазину «Скорпіон» - 3 млн. грн. Проте самостійно вирішити дане питання не є можливим, без участі громади міста, оскільки виділяючи кошти на ремонт дорожнього полотна по вул. Незалежності, залишаться без капітального чи поточного ремонту інші вулиці.

 «В першу чергу необхідно провести ямковий ремонт, але на проведення цих робіт відсутнє фінансування, також відсутні і паливні матеріали, працівники розпущені за власний рахунок, заробітна плата не виплачується, а видалення молодої порослі є другорядним питанням. Служба автомобільних доріг у Київській області ставить питання ремонту дорожнього полотна на магістралях, національних, республіканських, а в четверту чергу - територіальних дорогах», - зазначив провідний інженер відділу якості, технічного контролю та нових технологій філії Яготинського райДУ "Київське обласне дорожнє управління" ВАТ ДАК "Автомобільні дороги України" В.Г. Андрусенко.

Під час наради міський голова Н.М. Дзюба повідомила, що 27 червня о 16.30 вона відбуде у відрядження на особистий прийом до виконуючого обов’язками Голови Державного агентства автомобільних доріг України Славоміра Новака для вирішення питання ремонту дорожнього покриття у місті Яготин, бо вулиця Незалежності залишається «воротами та обличчям» м. Яготина.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора