Засідання позачергової тридцять третьої сесії Яготинської міської ради VII скликання

Дата: 10.04.2018 15:14
Кількість переглядів: 478

Фото без опису10 квітня у залі засідань міської ради відбулось засідання позачергової тридцять третьої сесії, на якій були прийняті важливі для громади та забезпечення життєдіяльності міста питання.

У сесії взяли участь: прокурор Яготинського відділення Бориспільської місцевої прокуратури Д.В. Карпович, представники ТОВ «ЕТАЛОН-2009» В.Г. Рубінківський та С.П. Чалий, представники Громадської організації «Від Родини До Родини», керівники комунальних підприємств Яготинської міської ради, жителі міста та представники засобів масової інформації.

Депутати Яготинської міської ради на початку засідання прийняли рішення про направлення вільних залишків загального та спеціальних фондів міського бюджету м. Яготина, а також внесли зміни до рішення Яготинської міської ради від 21.12.2017 № 1199-29-VIІ «Про міський бюджет м. Яготина на 2018 рік».

Зокрема з фонду міського бюджету будуть виділені кошти для ремонту покрівлі будинку по вул. Каштанова Алея, 2. З відповідними запитами до міської ради звернулись мешканці вищезазначеного будинку,  оскільки постійні протікання впливають на стан багатоквартирного житлового будинку, якому понад 35 років.

Міський голова Н.М. Дзюба зауважила, що між представниками багатоквартирного житлового будинку № 2 по вул. Каштанова Алея, представниками КП міської ради «Яготинська ЖЕК» та депутатським корпусом буде домовлено, що за виділені кошти буде відремонтовано покрівлю даного будинку, проте всі інші витрати мешканці квартир беруть на себе: ремонт під’їздів, благоустрій прибудинкової території, ремонті роботи вимощення тощо.

Надалі депутати прийняли до відома інформацію Бориспільської місцевої прокуратури щодо стану законності та правопорядку на території підпорядкованих районів у 2017 році.

З метою впровадження дієвих заходів по захисту тварин від жорстокого поводження та гуманного ставлення до них депутати прийняли рішення про затвердження програми поводження з безпритульними тваринами в місті Яготині на 2018-2020 роки. Необхідність розроблення програми викликана значною кількістю безпритульних тварин в м. Яготин, що в свою чергу сприяє поширенню інфекційних та паразитарних хвороб серед людей, джерелом збудників яких є тварини (собаки), погіршення санітарно-епідеміологічного стану місцевості, якості життя людей, загибелі тварин та жорстокого поводження з ними. «Проблема безпритульних тварин, особливо собак, турбує як Яготинську міську раду, так і пересічних громадян, екологів, громадських організацій та захисників тварин. При цьому всіх їх об’єднує єдина ціль - зробити так, щоб кількість безпритульних тварин на вулицях міста зменшилася, а методи досягнення цієї мети не суперечили нормам діючого законодавства. Щодо масштабів проблеми слід зазначити, що популяція безпритульних тварин зростає з кожним роком», - зазначив перший заступник міського голови С.О. Овчаренко.

З метою підвищення ефективної роботи очисних споруд каналізації, безпеки їх експлуатації та охорони навколишнього природного середовища депутати затвердили Правила приймання стічних вод споживачів у систему централізованого водовідведення міста Яготин.

Депутати Яготинської міської ради VII скликання прийняли рішення про звернення до Яготинської районної ради щодо передачі будівлі бойлерної по вул. Незалежності, 130-а м. Яготин у комунальну власність територіальної громади міста Яготин.

Під час засідання позачергової тридцять третьої сесії Яготинської міської ради депутати повернулися до розгляду питання щодо використання державної, місцевої та історичної символіки під час вшанування пам’яті учасників боротьби за незалежність України у ХХ столітті. За підсумками голосування дане рішення так і не було прийнято.

Зважаючи на незадовільний стан асфальтного покриття автомобільної дороги загального користування державного значення Т-25-41 Новий Биків-Згурівка-Яготин та з метою зменшення ризику виникнення аварійних ситуацій депутати міської ради VII скликання вирішили звернутися до Служби автомобільних доріг у Київській області щодо необхідності проведення невідкладного капітального ремонту автомобільної дороги загального користування державного значення Т-25-41 Новий Биків-Згурівка-Яготин, в межах населеного пункту – міста Яготин, вулиці Незалежності.

Розглянувши інформацію про стан дорожнього покриття автомобільної дороги загального користування, вул. Київська у м. Яготині, що перебуває на балансі Служби автомобільних доріг у Київській області та з метою запобігання транспортних пригод та належного утримання доріг депутати вирішили звернутися до Служби автомобільних доріг у Київській області щодо:

- обмеження руху вантажного автомобільного транспорту автомобільною дорогою загального користування вулицею Київська в м. Яготині;

- невідкладного проведення ремонту аварійно небезпечних ділянок дороги по вул. Київська в м. Яготині;

- забезпечення належного утримання автомобільних доріг загального користування, об’єктів транспортної інфраструктури у м. Яготині (обкошування трави на обочинах, ямковий та капітальний ремонт, підтримання в належному стані трави на обочинах, ямковий та капітальний ремонт, підтримання в належному стані автобусних зупинок, наявності обов’язкових дорожніх знаків та дорожніх розміток).

У зв’язку з складною ситуацією, що склалася зі станом дорожнього покриття автомобільних доріг загального користування на території міста Яготина депутати вирішили утворити комісію по обстеженню стану автомобільних доріг загального користування на території м. Яготина. Ця комісія проведе обстеження автомобільних доріг загального користування на території м. Яготина, визначить обсяги відновних робіт та фінансування, а також надасть висновки щодо необхідності проведення зазначених робіт.

Під час розгляду питання «Про внесення змін до договору оренди землі (кадастровий номер 3225510100:08:024:0028) від 07.03.2013 року укладеного між Яготинською міською радою та ТОВ «ЕТАЛОН-2009» щодо земельної ділянки в м. Яготині по вул. Вокзальна, 2-в» представники товариства наголосили, що реалізація проекту по будівництву супермаркету по вул. Вокзальна, 2-в в м. Яготині було розпочато в серпні 2013 року та виконано 25-30 % робіт. Будівництво було припинено у зв’язку з тяжким фінансовим станом підприємства.

«На даний час будівництво продовжимо, створимо нові робочі місця та плануємо закінчити всі роботи за два роки», - наголосив заступник директора департаменту з оперативної роботи ТОВ «ЕТАЛОН-2009» С.П. Чалий.

Традиційно депутатами було розглянуто низку земельних питань.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора