Засідання позачергової дев’ятнадцятої сесії Яготинської міської ради VII скликання

Дата: 23.05.2017 17:16
Кількість переглядів: 666

Фото без опису23 травня під головуванням міського голови Н.М. Дзюби відбулось засідання позачергової дев’ятнадцятої сесії Яготинської міської ради.

На сесії міської ради були присутні: 
- Леонтієв О.І., доцент кафедри «зеленої» економіки, відповідальний виконавець екологічних проектів Державної екологічної академії;
- Усенко О.П., заступник голови Яготинської районної ради, голова тимчасової контрольної комісії Яготинської районної ради щодо функціонування Пункту тимчасового розміщення біженців у м. Яготині Київської області та члени комісії Левченко П.М., Канівець М.І.;
- Яценко С.В., член виконавчого комітету Яготинської міської ради, голова ради підприємців при Яготинській міській раді;
- Барецький С.В., заступник директора Яготинського ПТРБ;
- Осауленко В.Д., начальник відділу Яготинського ПТРБ;
- Чечуй А.В., депутат Яготинської районної ради;
- керівники комунальних підприємств Яготинської міської ради;
- жителі міста та представники засобів масової інформації.
 
На початку сесії депутати внесли доповнення до порядку денного, а надалі внесли зміни до рішення  Яготинської міської ради 15.12.2016 № 641-14-VIІ «Про міський бюджет м. Яготина на 2017 рік» та до складу  конкурсної комісії  з визначення установи банку для розміщення тимчасово вільних коштів  міського бюджету  на депозитному рахунку в установі банку.

Фото без описуДискусію серед депутатів викликало питання про звернення тимчасової контрольної комісії Яготинської районної ради щодо функціонування Пункту тимчасового розміщення біженців у м. Яготині.

Усенко О.П. зазначив, що комісія працює з листопада 2016 року. У процесі роботи членами комісії було виявлено, на їх думку, порушення пунктом біженців законодавства.

Фото без описуДепутат міської ради Чорнобай І.А. зауважив, що окрім питання Пункту біженців у місті є й інші проблеми, зокрема екологічні.
«Не потрібно людей вводити в оману та стверджувати про поселення біженців до Пункту, оскільки міська рада неодноразово зауважувала і на сайті Міграційної служби опубліковано, що поселення відбудеться лише за згодою громади», -  зазначила Наталія Миколаївна.
На останок обговорення міський голова запропонувала членам комісії, депутатам міської та районної рад зібратись разом для вироблення механізму спільних дій. Наталія Миколаївна також порекомендувала кожному депутату районної та міської ради звернутися до політичної сили, яку він представляє з пропозиціє винесення на розгляд Верховної Ради України та прийняття законопроекту № 4290 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо першочергового забезпечення житлом внутрішньо переміщених осіб», який допоможе місту вирішити питання існування ПТРБ. «Ми повинні домогтися, щоб нас почули», - відзначила очільник міста у своєму виступі.
Фото без описуТож, на завершення довготривалих обговорень депутати Яготинської міської ради вирішили розглянути висновки та пропозиції тимчасової контрольної комісії Яготинської районної ради щодо функціонування Пункту тимчасового розміщення біженців у м. Яготині Київської області після розгляду на сесії Яготинської районної ради.
 
Традиційно, на сесії, депутатами були прийняті рішення із земельних питань. Також депутати звернулися до Яготинської районної ради з пропозицією щодо передачі до комунальної власності територіальної громади міста Яготин дитячого майданчику «ROSHEN» по пров. Говорова, 25 та прийняли рішення про направлення вільних залишків спеціального фонду міського бюджету.
 
Наталія Миколаївна ознайомила депутатів із розпорядженням голови Яготинської РДА про розробку проекту землеустрою, щодо відведення земельної ділянки в адміністративних межах Райківщинської сільської ради для передачі її в постійне користування КП «Комунальник» під розміщення полігону твердих побутових відходів.
 
Присутній на засіданні позачергової сесії Яготинської міської ради Леонтієв О.І., доцент кафедри «зеленої» економіки, відповідальний виконавець екологічних проектів Державної екологічної академії ознайомив депутатів з пропозицією проведення екологічного паспорту міста.
Фото без описуНа завершення сесії Яготинський міський голова Н.М. Дзюба ознайомила депутатів з результатами робочої поїздки до Дунаєвецької об’єднаної територіальної громади Хмельницької області та зауважила, що буде створено маршрут поїздок до ОТГ для вивчення необхідного досвіду депутатами міської ради.
 

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора