На порядку денному питання: невідкладне фінансування робіт, пов’язаних з відключенням мікрорайону «Птахофабрика» від системи централізованого опалення

Дата: 30.08.2018 17:19
Кількість переглядів: 645

Фото без опису30 серпня у залі засідань міської ради відбулось засідання позачергової тридцять сьомої сесії Яготинської міської ради під головуванням міського голови Н.М. Дзюби.

У сесії взяли участь: член виконавчого комітету міської ради О.В. Задорожній, депутат Яготинської районної ради Я.М. Губерський, керівний склад Яготинської міської ради та представники засобів масової інформації.

На початку засідання міський голова Н.М. Дзюба наголосила, що у зв’язку з необхідністю невідкладного фінансування робіт, пов’язаних з відключенням мікрорайону «Птахофабрика» від системи централізованого опалення виникла нагальна потреба скликати позачергову сесію Яготинської міської ради.

Перший заступник міського голови С.О. Овчаренко наголосив, що до Яготинської міської ради надійшов лист від КП теплових мереж «Яготинтепломережа» Яготинської районної ради щодо сприяння у вирішенні питання по заміні трубопроводів подачі газу на більший діаметр до житлових будинків мікрорайону «ПТФ», оскільки відсутні технічні можливості надання послуг з теплопостачання цих житлових будинків.

Сергій Олександрович наголосив, що у зв’язку з цим необхідно внести доповнення до Програми реформування житлово-комунального господарства та благоустрою міста Яготина на 2016-2020 роки, затвердженої рішенням Яготинської міської ради від 28.01.2016 № 172-04-VІІ.

За результатами обговорень було вирішено винести на розгляд чергової 38 сесії Яготинської міської ради, яка відбудеться 6 вересня, створення комісії щодо вивчення питання по житлових будинках міста, які потребують заміни трубопроводів подачі газу на більший діаметр з подальшим внесенням змін до вищезазначеного Положення.

Також перший заступник міського голови С.О. Овчаренко повідомив, що в місті Яготині вул. Франка Івана та провул. Говорова засипані щебенем і для початку проведення робіт по капітальному ремонту дорожнього покриття виникає необхідність включення цих вулиць до Програми реформування житлово-комунального господарства та благоустрою міста Яготина на 2016-2020 роки. (Нагадуємо капітальний ремонт дорожнього покриття буде здійснюватись за рахунок співфінансування коштів обласного бюджету в обсязі 80 відсотків та коштів міського бюджету в обсязі 20 відсотків від загальної кошторисної вартості робіт).

За результатами голосування було прийнято рішення про внесення змін до Програми реформування житлово-комунального господарства та благоустрою міста Яготина на 2016-2020 роки, зокрема: доповнення додатку 1 «Розвиток житлового фонду комунальної власності міста» Програми реформування житлово-комунального господарства та благоустрою міста Яготина на 2016-2020 роки, затвердженої рішенням Яготинської міської ради від 28.01.2016 № 172-04-VІI, наступним пунктом: 1.1. заміна трубопроводів подачі газу на більший діаметр до багатоквартирних житлових будинків мікрорайону «ПТФ».

З метою підтримки окремих категорій населення та вирішення їх життєвих проблем депутатами міської ради VII скликання було прийнято рішення про внесення змін та доповнень до Положення про порядок надання матеріальної допомоги мешканцям міста Яготина, які опинилися в складних життєвих обставинах.

Під час розгляду питання про направлення вільних залишків загального фонду міського бюджету м. Яготина начальник відділу фінансово-господарського забезпечення апарату міської ради В.М. Пантелусь зауважила, що у зв’язку з відсутністю технічних можливостей КПТМ «Яготинтепломережа» Яготинської районної ради постачати тепло до будинків мікрорайону міста «ПТФ» необхідно виділити кошти у сумі 80 тис. грн. для надання матеріальної допомоги мешканцям цих будинків.

Для завершення ремонтних робіт дорожнього покриття по провул. Говорова та для підключення швидкісного Інтернету Яготинському НВК «Спеціалізована школа – загальноосвітня школа І-ІІІ ст. № 2» також були виділені кошти за результатами голосування депутатами Яготинської міської ради VII скликання.

Під час розгляду питання направлення вільних залишків спеціального фонду міського бюджету м. Яготина було вирішено зняти дане питання з розгляду для подальшого його вивчення.

Надалі було внесено зміни до рішення Яготинської міської ради від 21.12.2017 № 1199-29-VII «Про міський бюджет м. Яготина на 2018 рік» шляхом перерозподілу видатків: для вирішення питання заміни трубопроводів подачі газу на більший діаметр до житлових будинків мікрорайону «ПТФ» в сумі 360 тис. грн.; ремонт пішохідного мосту в сумі 321565 грн., придбання дитячого майданчику для мікрорайону «Супій» 80 тис. грн..; фінансування робіт з розробки проектно-кошторисної документації на проведення капітального ремонту дорожнього покриття вулиці Інтернаціоналістів – 25 тис. грн.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора