Віталій Кличко прозвітував про роботу Асоціації міст України за 2017 рік

Дата: 14.11.2017 17:22
Кількість переглядів: 633

Фото без описуГолова Асоціації міст України, мер Києва Віталій Кличко підбив підсумки роботи АМУ за 2017 рік під час звітної доповіді на Загальних зборах Асоціації.

«Перш за все, кілька цифр про склад нашої Асоціації. На сьогодні її членами є 650 місцевих рад. Із них 396 міських, 147 селищних, 107 сільських. Протягом цього року до Асоціації було прийнято 75 рад, серед яких 52 об’єднані територіальні громади. Окрім того, 3 об’єднані громади, адміністративні центри яких були членами АМУ, підтвердили своє членство», – зазначив Віталій Кличко.

Цього року, зауважив мер Києва, відзначили 25-річчя заснування Асоціації – 30 червня провели урочистий захід, на який зібралися 700 чинних та колишніх голів громад-членів АМУ, ветерани муніципального руху, колишні очільники Асоціації. Тоді ж Правління схвалило Концепцію діяльності АМУ до 2022 року.

У вересні в Одесі Асоціація провела традиційний, вже ХІІІ, Український муніципальний форум, учасниками якого були представники 324-х місцевих рад – членів АМУ.

«Активно працювало Правління АМУ – протягом року відбулося 5 його засідань, де розглядалися важливі для місцевого самоврядування питання. Цього року Правління АМУ тричі зустрічалось з Прем’єр-міністром Володимиром Гройсманом для обговорення проблемних питань українських громад. Завдяки цим зустрічам нам вдалося не допустити скасування місцевого акцизу з тютюнових виробів, розблокувати надходження акцизу з нафтопродуктів, зупинити примусове списання боргів по середньострокових позиках, розпочати монетизацію субсидій», – зазначив Віталій Кличко.

Голова АМУ зазначив, що експерти Асоціації брали участь у засіданнях урядових комітетів, де підтримали 857 проектів законодавчих актів та домоглися зняття з розгляду або повернення на доопрацювання за участю АМУ 17 таких проектів. Також у звітному році уряд ухвалив 17 актів, підготовлених за участю АМУ.

Із Верховною Радою, її комітетами також відбувалася тісна співпраця, зауважив Кличко. Так, представники Асоціації взяли участь у 118 засіданнях парламентських комітетів, де захищали інтереси місцевого самоврядування.

«У нашому діалозі з парламентом важливою була роль міжфракційного депутатського об’єднання «За розвиток місцевого самоврядування». Сьогодні до його складу входять 46 нардепів. Завдяки нашій спільній роботі з цим депутатським об’єднанням зареєстровано 4 законопроекти, розроблені експертами Асоціації; забезпечено представлення позиції АМУ щодо важливих законопроектів», – зазначив Віталій Кличко.

Він підкреслив, що АМУ залишається активним членом Ради європейських муніципалітетів і регіонів, співпрацює з Радою Європи та Європейським Союзом, реалізує проекти міжнародної технічної допомоги.

«Користуючись нагодою, хочу висловити подяку за підтримку нашої діяльності Агентству США з міжнародного розвитку, Норвезькій асоціації міст та Федерації Канадських муніципалітетів, – зазначив Голова АМУ. – І також хочу подякувати всім вам, а також членам Правління, працівникам Виконавчої дирекції за вашу роботу. Та запевнити, що керівництво Асоціації міст України і надалі буде активно відстоювати позицію Асоціації і захищатиме інтереси територіальних громад», – наголосив Віталій Кличко.

За інформацією офіційного веб-сайту Асоціація міст України

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора