Участь у розширеній нараді

Дата: 27.06.2018 17:22
Кількість переглядів: 513

Фото без опису27 червня міський голова Н.М. Дзюба взяла участь у розширеній нараді за участі голови Київської обласної державної адміністрації О.Л. Горгана, яка відбулась у великій залі Яготинської районної державної адміністрації відбулась.

У нараді взяли участь: керівники міста та району, голови сільських рад, депутати Київської обласної ради О.О. Сіренко, А.М. Шахар’янц, депутати Яготинської міської ради та районної ради, члени виконавчого комітету міської ради, працівники органів місцевого самоврядування та державної влади.

На початку наради голова Київщини звернувся до присутніх та наголосив, що Україна активно впроваджує інноваційні методи управління і в галузі публічного урядування. Починаючи з цього місяця першими в Україні в Київській області усі органи державної і самоврядної влади використовують в своїй діяльності систему uvaga.ua.

Ця система - це спільний продукт Міжфракційного депутатського об’єднання «Київщина» та Київської обласної державної адміністрації.

За допомогою цієї програми кожен громадянин з свого мобільного телефону практично в один дотик отримує можливість повідомити про актуальну проблему і відстежувати динаміку її вирішення, розуміючи хто персонально відповідає за її вирішення.

Вперше систему було презентовано на Розширеному засіданні МДО «Київщина», яке відбулося у Верховній Раді України 15 червня за участю мерів міст обласного значення, голів райдержадміністрацій та керівників ОТГ Київщини.

«В той час, коли у переважної більшості людей є смартфони, пропонувати їм, у випадку коли у них є зауваження, нарікання, скарги або бажання бути почутими, писати письмові скарги, звернення згідно чинної форми, записуватись на прийом заздалегідь, сидіти у чергах, потрапляти на прийом і дізнаватись, яких документів не вистачає для того, щоб звернути увагу на банальну скаргу, яка стосується якогось очевидного правопорушення – це архаїчна форма спілкування, яка сьогодні для людей є неприйнятною, – зауважив голова Київської ОДА О.Л. Горган.

Дана система розроблена за сприяння експертів Києво-Могилянської бізнес-школи і використовує концепцію «big data» – «великих даних». Саме програмне середовище побудовано за принципами AGILE і вона постійно буде вдосконалюватись, адаптуючись до потреб середовища.

Унікальність системи uvaga.ua полягає у тому, що людина має можливість оперативно, в спрощений спосіб звернути увагу на прояви протиправної поведінки і отримати оперативну відповідь. За кожною проблемою закріплена конкретна посадова особа, яка персонально відповідає за системну діяльність щодо припинення цього правопорушення. Важливим є те, що кожен може відстежувати динаміку вирішення конкретної проблеми.

Також голова Київської облдержадміністрації О.Л. Горган під час розширеної наради презентував програму solidinfo.ua - тверді дані для ефективних рішень.

Ця програма має три складові:

1. Точність. Усі дані цієї програми мають винятково об'єктивні числа, трансформовані у конкретні загальноприйняті показники.

2. Інформативність. На цьому сайті забрана максимальна кількість показників із усіх галузей господарства та соціального стану Київщини. Від найменшого села, до міста обласного значення – вертикальні та горизонтальні дані усього регіону на одному ресурсі.

3. Актуальність. Щоденний моніторинг та оновлення даних, дозволяють отримувати оперативну інформацію.

«Це наша спільна робота та справа побудувати сучасну, процвітаючу країну і передати її в спадок нашим дітям - мирну, переможну, без війни», – підкреслив губернатор Київщини.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора