Пошук

Уряд схвалив розпорядження про передачу земель об'єднаним громадам

Дата: 02.02.2018 17:26
Кількість переглядів: 516

31 січня, на засіданні Уряду прийнято Розпорядження  "Про передачу земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної власності у комунальну власність об'єднаних територіальних громад".

Держгеокадастру доручено забезпечити формування земельних ділянок шляхом проведення їх інвентаризації та передати у комунальні власність ОТГ. 

До того, як ділянки будуть передані ОТГ, управління ними Держгеокадастр здійснюватиме виключно за погодженням з  органом місцевого самоврядування відповідної громади.

Планується що передача земель ОТГ буде здійснюватися за таким алгоритмом:

1. Клопотання ОТГ до Управління Держгеокадастру щодо проведення інвентаризації земель, що не були передані в користування.

2. Здійснення інвентаризації.

3. Реєстрація в кадастрі.

4. Передача.

Детальніше- у інфографіці (перейти)

Держгеокадастр створив спеціальний сайт http://otg.land.gov.ua , на якому буде відображена вся інформація щодо передачі земель ОТГ.

Працює гаряча лінія з питань передачі земель з державної власності у власність громад (0800-502-528).

Планується що перша передача земель державної власності за межами населеного пункту відбудеться у березні 2018 року.

Асоціація міст України вітає це рішення Уряду та дякує особисто Прем'єр-міністру України Володимиру Гройсману за дієвий крок щодо децентралізації управління земельними ресурсами.

АМУ послідовно і наполегливо відстоювала позицію щодо необхідності передачі земель поза межами населених пунктів об'єднаним громадам, що  забезпечить наповнення бюджетів ОТГ та сприятиме їх просторовому розвитку

Передача земель із державної власності у комунальну власність

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора