Зустріч міського голови Н.М. Дзюби з яготинцям – учасниками АТО

Дата: 13.10.2017 17:26
Кількість переглядів: 460

Фото без опису13 жовтня відбулася зустріч міського голови Н.М. Дзюби з яготинцям – учасниками АТО.

На початку зустрічі міський голова Н.М. Дзюба подякувала чоловікам за захист українців та рідної країни на її східних рубежах та побажала, щоб Пресвята Богородиця оберігала мужніх українських воїнів й їхні життя, надійного родинного тилу, здоров'я, звершення всіх мрій, впевненості у власних силах і нескінченного запасу енергії.

Цікавило учасників АТО питання надання земельних ділянок під будівництво та можливість будівництва самого житла. Наталія Миколаївна зазначила, що Яготинська міська рада ніколи не стоїть осторонь проблем учасників бойових дій на сході України і протягом останніх років було надано дозвіл на розробку проекту землеустрою для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд 76 учасникам АТО. Очільниця міста додала, що у грудні 2017 року буде доопрацьовано детальний план території мікрорайону «Південний» у м. Яготині, де отримають земельні ділянки як учасники АТО, так і жителі міста. Щодо будівництва житла для учасників АТО Наталія Миколаївна зауважила, що потрібні кошти (і не малі). Це можуть бути кошти як інвесторів так і державного або обласного бюджетів.

Піднімалося питання вирішення опалення в дошкільному навчальному закладі № 1 «Зіронька». Наталія Миколаївна звернула увагу присутніх на те, що про проблему опалення соціальних об’єктів в місті вона знає і в зв’язку з цим на 17 жовтня заплановано засідання позачергової 25 сесії Яготинської міської ради VII скликання, на якій буде розглядатися звернення до відповідних органів з метою виділення коштів для того, щоб запрацювало комунальне підприємство Яготинської районної ради КПТМ «Яготинтепломережа».

Окрім того, коли дошкільні заклади міста були в підпорядкуванні міської ради, то Яготинська міська рада виграла грант Євроспілки на впровадження енергоощадних технологій. В закладі ДНЗ № 4 «Пролісок» було замінено вікна та двері, утеплено стіни, дах, підмурівок, полагоджено вентиляцію, встановлено тепловий лічильник, нову систему опалення тощо. Фінансування здійснювалась за кошти Євроспілки та міського бюджету. Також за кошти міського бюджету було придбано для ДНЗ № 5 «Берізка» та ДНЗ № 4 «Пролісок» нові транспортабельні модульні котельні, які працюють на змішаному паливі.

Ще одне питання, яке виникло під час зустрічі – стан доріг у місті, зокрема ремонт дороги по вул. І. Франка. Наталія Миколаївна відповіла, що ремонт даної дороги був запланований у 2017 році. Виконання плану капітального ремонту доріг затрималося через ненадходження з державного до міського бюджетів частки акцизного податку з нафтопродуктів з 03.07.2017 по 30.09.2017. Крім цього, довелось проводити за власні кошти капітальні ремонти доріг, які в 2016 році планували провести за рахунок коштів державного бюджету. Відремонтовані вулиці Заводська, частина Філатова, Некрасова, Мініна, провул. Говорова. На черзі стоять вулиці 24 Серпня, Кривоноса, Грушевського, частина Філатова, Футбольна, І. Франка. Частину вказаних доріг буде зроблено в 2017 році.

Всі учасники зустрічі висловили впевненість, що подібні діалоги відбуватимуться в подальшому. В свою чергу міський голова подякувала учасникам АТО за небайдужість до проблем громади міста.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора