Участь у заході «Український медіаландшафт-2017»

Дата: 06.02.2018 17:34
Кількість переглядів: 561

Фото без опису6 лютого головний редактор комунального підприємства Яготинської міської ради «Редакція газети «Яготин – місто моє» Я.А. Ревенко взяла участь у заході «Український медіаландшафт-2017»: виклики для медіа і журналістів.

У прес-центрі Національної спілки журналістів України Академія української преси спільно зі спілкою журналістів України, за підтримки Представництва Фонду Конрада Аденауера в Україні презентували аналітичний звіт «Український медіаландшафт – 2017». Звіт містить огляд структур, ринку та тенденцій розвитку медіа в Україні в 2016–2017 роках, а також правового поля, в якому вони працюють.

У підготовці звіту взяли участь медіаексперти Валерій Іванов (модератор презентації), Сергій Томіленко, Олексій Мацука, Олексій Погорелов, Тетяна Лебедєва, Віталій Мороз, Олесь Гоян, Андрій Юричко. Серед промовців на презентації, крім шести представників авторського колективу видання, була й директорка Представництва Фонду Конрада Аденауера в Україні Габріеле Бауманн. Також були присутніми представники Укрпошти, журналісти-практики, вчені, громадські активісти інформаційної сфери.

Організатори заходу нагадали, що ідея цього проекту виникла під час засідань підгрупи «Незалежні медіа» (Робоча група з демократії, прав людини, ефективного державного управління та стабільності) Форуму громадянського суспільства Східного партнерства в жовтні-листопаді 2010 року в Брюсселі та Берліні.

Медіаексперти з шести країн Східного партнерства вирішили, що один з пріоритетів роботи – це підготовка аналітичних звітів медіаландшафтів кожної країни. Проаналізувавши медіаситуацію в кожній країні, можна визначити спільні проблеми, над розв’язанням яких і потрібно працювати, поєднуючи зусилля, знання, досвід та залучаючи авторитет міжнародних інституцій для лобіювання певних рішень.

Голова Національної спілки журналістів України Сергій Томіленко, виступаючи на презентації, порушив, зокрема, актуальні питання фізичної безпеки журналістів та «прихованої» безкарності за злочини проти них. Він наголосив, що в Україні бракує зусиль влади й правоохоронних органів для розв’язання згаданих проблем.

Окрім цього розглядалося питання роздержавлення друкованих комунальних засобів масової інформації та розвиток вже роздержавленої преси. "ЗМІ як "четверта влада" відіграють безперечно важливе значення в житті кожного суспільства, виконуючи функції інформування , формування думки та здійснення контролю. Запорукою цього насамперед є їхня незалежність, якої можна досягти завдяки підвищенню політичної культури громадян, реформуванню медіасфери під тиском громадянського суспільства та запровадження здорових фінансових моделей функціонування засобів масової інформації", - зазначила насамкінець Габріеле Бауманн.

За інформацією головного редактора комунального підприємства Яготинської міської ради «Редакція газети «Яготин – місто моє» Я.А. Ревенко

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора