Пошук

КИЇВЩИНА ПЕРШОЮ З ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ СТВОРИЛА ІНТНЛЕКТУАЛЬНО-АНАЛІТИЧНУ СИСТЕМУ ВІДЕОНАГЛЯДУ ОБЛАСНОГО ЗНАЧЕННЯ

Дата: 19.04.2018 17:39
Кількість переглядів: 713

Сьогодні, 19 квітня, на базі  Ситуаційного центру ГУ Національної поліції в Київській області презентовано інтелектуально-аналітичну систему відеоспостереження на території Київської області.

Київщина є першою областю в Україні, яка створила і запустила  систему відео нагляду  обласного значення.

За ініціативи голови КОДА Олександра Горгана розроблено, а в червні 2017 року прийнято обласну комплексну цільову програму профілактики та протидії злочинності на 2017-2020 роки “Безпечна Київщина”. У рамках реалізації програми закуплено й встановлено 180 камер відео спостереження за кошти обласного бюджету та 200 камер за кошти місцевих бюджетів.

У презентації інтелектуально-аналітичної системи взяли  участь голова Київської обласної державної адміністрації Олександр Горган, перший заступник голови КОДА Андрій Анісімов, заступник голови облдержадміністрації Дмитро Назаренко, начальник ГУ Національної поліції в Київській області Дмитро Ценов, керівництво ГУ Національної поліції в м. Києві.

ОЛЕКСАНДР ГОРГАН, ГОЛОВА КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ ДЕРЖАВНОЇ АДМІНІСТРАЦІЇ:

“Ми сьогодні запустили в роботу унікальну SMART систему, яка налічує 180 відеокамер різної категорії, в тому числі  між населеними пунктами й інтегрально охоплює майже всю територію Київської області. Ця система є не лише найіноваційнішою в Україні, вона є однією з найкращих в світі. Вона виконуватиме функції, які в першу чергу дозволять запобігати проявам злочинності. Ідея запровадження інтелектуально-аналітичного відеоспостереження була викликана серією зухвалих розбійних нападів з людськими жертвами, які  останнім часом здійснювались хвилями на території Київської області. Це складні резонансні випадки, які вимагали негайної реакції від державної влади, аби громадяни  розуміли, що державна влада та правоохоронні органи  з відповідальністю ставляться до безпеки населення.

Сьогодні ми говоримо про те, що ця система найперше спрямована на забезпечення ключового права на безпечне життя. Але, поряд з цим, вона дає можливість вирішувати ряд інших завдань, в тому числі прийняття ефективних управлінських рішень. Зокрема – це припинення порушень в частині лісокористування, незаконного надровидобування, несанкціонованого вивозу   та утилізації ТВП, присікати порушення у сфері пасажирських перевезень. В той самий час ця система дає нам можливість створити чітку проекцію моделі почергового будівництва великої кільцевої автомобільної дороги. Адже, працюючи ще в тестовому режимі, статистична функція системи визначила найнавантаженіші ділянки доріг на території Київської області. Тому вже зараз ми розуміємо, що перша ділянка ВКАД повинна сполучати  автодороги  М-05 ( Київ — Одеса)  та  М06 (Київ-Чоп).

Повинен також додати, що можливості використання цієї системи мають доволі широкий спектр. Серед них: контроль якості дорожніх робіт та інших комунальних функцій, які до цього часу було доволі складно облікувати. За  будь-яких обставин  система є модульною і може нарощуватись.

Головним безпрецедентним прикладом цієї  інтелектуально-аналітичної системи відеоспостереження є її вартість. Вона коштує трохи більше 8 млн.грн. Саме Київська область фактично ввела нові стандарти на  цінову політику таких систем, шляхом довгої тендерної процедури з пошуку найкращих пропозицій від спеціалізованих компаній.

Ще одна унікальна особливість презентованої системи, так зване кризове реагування, яке дає можливість з’ясувати всі деталі на локаціях, що потрапили в епіцентр певних надзвичайних подій.

Я з не прихованою радістю кажу про те, що команда Київської ОДА за підтримки депутатів обласної ради, які проголосували за фінансування програми «Київщина безпечна» та спільно з ГУ НП у Київській області  показали свою потужну, ефективну роботу та продуктивність. Саме у вигляді цієї інноваційної системи , яка докорінно змінить життя Київського обласного столичного регіону, і звичайно призведе до стрімкого скорочення правопорушень різного характеру ми відкриваємо нову сторінку розвитку Київської області. Ми заклали абсолютно новий стандарт інтелектуальної цифрової реальності в Європейській державі, якою є Україна.”

За інформації Київської обласної державної адміністрації.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора