На Київщині стартував «сезон тиші» з метою збереження популяції диких тварин

Дата: 02.04.2019 17:39
Кількість переглядів: 536

Фото без описуУ період з 1 квітня по 15 червня у лісах та на об’єктах благоустрою Київської області заборонено будь-які заходи, які є джерелом підвищеного шуму та неспокою.

З-поміж них – санітарні вирубки лісу, стрілянина, вибухові роботи, феєрверки, проведення раллі та інших змагань на транспортних засобах, використання моторних маломірних суден.

«Сезон тиші» – це природоохоронний захід, впроваджений до виконання в Україні на законодавчому рівні (стаття 39 Закону України «Про тваринний світ»).

Метою такого заходу є охорона ареалу існування, шляхів міграції диких тварин на час їх розмноження. Такий проект сприяє відтворенню популяції лісових звірів та птахів, забезпечуючи зростання та різноманіття, спокійний розвиток фауни в наших лісах.

Осіб, які порушили вимоги в даний період, буде притягнуто до відповідальності згідно зі статтею 87 КУпАП та накладено адміністративне стягнення у вигляді штрафу від тридцяти до п’ятдесяти, а на посадових осіб – від п’ятдесяти до сімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

За інформацією офіційного веб-сайту Київської обласної ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора