Об’їзд території м. Яготина щодо дотримання Правил благоустрою

Дата: 31.08.2018 17:40
Кількість переглядів: 623

Фото без опису30 серпня працівники відділу житлово-комунального господарства, торгівлі, транспорту та благоустрою апарату Яготинської міської ради  здійснили об’їзд території міста щодо дотримання керівниками підприємств і фізичними особами-підприємцями, власниками торгових закладів Правил благоустрою.

Правилами благоустрою та утримання територій у м. Яготині встановлюється порядок благоустрою та утримання територій об'єктів благоустрою міста Яготин, регулюються права та обов'язки суб’єктів правовідносин у сфері благоустрою території міста, визначаються головні вимоги щодо благоустрою міста, необхідні для забезпечення чистоти і порядку.

Зазначеним документом визначено обов’язки підприємств, установ, організацій, фізичних осіб та громадян у сфері благоустрою, з метою забезпечення утримання території міста у чистоті й належному стані, зокрема п.п. 4.2.18 п. 4.2 розділу 4 визначено, що підприємства, установи, організації, фізичні особи - підприємці у сфері благоустрою міста зобов'язані здійснювати відповідно до чинного законодавства видалення сухостою (сухих дерев, чагарників, сухих та поламаних гілок), постійний догляд і утримання в належному стані пішохідних доріжок та тротуарів, в зимовий період своєчасно очищати їх від снігу, посипати протиожеледними матеріалами.

З суб’єктами господарювання, які порушили Правила благоустрою та утримання територій у м. Яготині було проведено роз’яснювальні бесіди з вимогою негайного усунення порушень та попереджено про адміністративну відповідальність за ст. 152 Кодексу України про адміністративні правопорушення.  

Яготинська міська рада звертається до Вас, шановні керівники підприємств, установ та організацій міста, фізичні особи-підприємці, відповідальні посадові особи щодо належного утримання прилеглих територій.

Пам’ятайте, що за порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів, правил благоустрою територій населених пунктів передбачена адміністративна відповідальність, яка тягне за собою накладення штрафу на громадян від двадцяти до вісімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від триста сорока гривень до тисяча триста шістдесяти гривень) і на посадових осіб, громадян - суб'єктів підприємницької діяльності - від п'ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від вісімсот п’ятдесяти гривень і до тисячу сімсот гривень) (стаття 152 Кодексу України про адміністративні правопорушення).

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора