Засідання позачергової сорок шостої сесії Яготинської міської ради

Дата: 26.02.2019 17:44
Кількість переглядів: 476

Фото без опису26 лютого у сесійній залі міської ради відбулось засідання позачергової сорок шостої сесії Яготинської міської ради під головуванням міського голови Н.М. Дзюби.

У сесії взяли участь: керівний склад Яготинської міської ради, член виконавчого комітету міської ради С.В. Лисенко, депутат Київської обласної ради І.М. Сабій, заступник голови обласної організації ВО «Свобода» В.М. Гордієнко, керівники комунальних підприємств міської ради, голова громадської організації «Від Родини До Родини» С.О. Кияшко, голова Яготинської міської організації ветеранів війни та праці О.К. Колесник, голова громадської організації «Асоціація учасників АТО» Ю.О. П’ята, представники Яготинського відділення Переяслав-Хмельницької станції екстреної медичної допомоги, голова Яготинської районної організації Української Спілки ветеранів Афганістану М.І. Процик, голова громадської організації «Ветеранів і інвалідів Чорнобиля у Яготинському районі» М.М. Юрченко, жителі міста та представники засобів масової інформації.

На початку засідання було присвоєно назви вулицям та провулку в межах індивідуальної житлової забудови садибного типу житлового масиву «Південна» в м. Яготині.

Депутати міської ради розглянувши звернення начальника КП «Яготинське ВУ ВКГ» М.І. Дзюби та голів вуличних водопровідних кооперативів прийняли безоплатно в комунальну власність територіальної громади міста Яготин інженерні мережі вуличних водопровідних кооперативів – водопроводи та оглядові колодязі з подальшою передачею їх  комунальному підприємству «Яготинське виробниче управління водопровідно-каналізаційного господарства».

Надалі було затверджено порядок відрахування до міського бюджету частини чистого прибутку (доходу) в 2019 році та встановлено нульову ставку відрахувань для «Яготинської ЖЕК», «Комунальник», «Яготинське ВУ ВКГ», «Ритуал», відповідно до Бюджетного кодексу України та постанови Кабінету Міністрів України від 23.02.2011 № 138 «Про затвердження Порядку відрахування до державного бюджету частини чистого прибутку (доходу) державними унітарними підприємствами та їх об’єднаннями».

Також було погоджено передачу в оренду нежилого приміщення по вул. Шевченка, 204 під розміщення приватного підприємства «Редакція газети «Яготин – місто моє».

В подальшому депутати вирішили звернутись до Київської обласної ради та Київської ОДА, Служби автомобільних доріг у Київській області щодо необхідності проведення невідкладного капітального ремонту автомобільної дороги загального користування державного значення Т-25-41 Новий Биків-Згурівка-Яготин та до Київської облради та Київської ОДА щодо передачі до комунальної власності територіальної громади міста Яготин нежитлових приміщень по вул. Вокзальна, в м.Яготині.

Під час засідання було внесено зміни та доповнення до Програми фінансування видатків із місцевого бюджету на компенсаційні виплати за пільговий проїзд окремих категорій громадян та осіб, які досягли пенсійного віку, на постійних автобусних маршрутах загального користування в м.Яготині на 2019 рік. «Зміни стосуються видачі талонів, зокрема, на проїзд будуть видаватися 24 талони на квартал, незважаючи в який період кварталу звернулась людина», - зауважила заступник міського голови О.І. Федина.

Додатково депутати внесли зміни до рішення Яготинської міської ради від 20.12.2018 № 1761-44-VII «Про міський бюджет м.Яготина на 2019 рік». Зміни стосуються кошторису видатків СКП «Ритуал», а саме: перенесення асигнувань із загального фонду на спеціальний фонд для придбання твердопаливного котла.

Після бурхливого обговорення та за ініціативи присутньої громадськості міста на сесії було прийнято рішення про звернення до Президента України, Кабінету Міністрів України і міністрів, Верховної Ради України і народних депутатів України, Ради Національної безпеки і оборони щодо захисту інституції сім"ї в Україні.

Також було розглянуто ряд земельних питань.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора