Засідання виконавчого комітету Яготинської міської ради

Дата: 08.05.2018 17:50
Кількість переглядів: 931

Фото без опису08 травня відбулось засідання виконавчого комітету Яготинської міської ради під головуванням міського голови Н.М. Дзюби.

На початку засідання керівник комунального підприємства «Яготинське виробниче управління водопровідно-каналізаційного господарства» М.І. Дзюба звернувся до членів виконкому щодо необхідності збільшення тарифу на водопостачання для І групи споживачів та водопостачання і  водовідведення для  ІІ та ІІІ груп  споживачів.

«Діючі скориговані тарифи були затвердженні рішенням виконавчого комітету Яготинської міської ради від 19.10.2016 року №177 та введені в дію з 15.11.2016 року. Тарифи коригувалися на вартість електроенергії. На сьогоднішній час КП «Яготинське ВУ ВКГ» знаходиться у скрутному фінансовому становищі. За результатами діяльності за 2017 року збитки підприємства склали 602 тис. грн., за І квартал 2018 року сума  збитків становить  351 тис. грн.. Недостатні обсяги надходження коштів не дозволяють повністю сплачувати всі поточні витрати підприємства (електроенергія,   пальне, матеріали, заробітна плата). Цю ситуацію погіршує постійне зростання вартості  виробничих ресурсів:

 - зростання цін на енергоносії на 8% (2,13059 грн./кВт.год закладених в попередньому  тарифі проти 1,9699  грн./кВт.год  в діючому) , на ПММ – 244% ( 23,33 л. в розрахунковому тарифі проти 9,55 л. в діючому) , реагенти, металовироби, інші матеріали  – 445%;

- підняття мінімальної заробітної плати згідно Закону України «Про Державний бюджет України на 2018 рік» – 60% (в розрахунковому тарифі 1762 грн., а в діючому 1098 грн.)», - зазначив Микола Іванович.

Коригуюча вартість водопостачання для населення, що необхідна для покриття витрат, складає  16,62 грн. за куб. м. Вартість водопостачання та водовідведення для ІІ та ІІІ груп складає  19,16  грн. за куб. м. та 32,27 грн. за куб. м.    

Звертаємо вашу увагу, що водовідведення для І групи населення залишається незмінним, змінюється лише водопостачання.

Знос основних фондів складає 81,3%, але для підтримання в належному технічному стані мереж та споруд не вистачає коштів. Водночас ціни на матеріали для ремонту та технічного обслуговування постійно зростають, в деяких випадках значно швидше ніж офіційний рівень інфляції. Критичний фінансовий стан КП «Яготинське ВУ ВКГ» який склався на даний момент, може спричинити зупинку надання послуг водопостачання та водовідведення споживачам міста в результаті несвоєчасної ліквідації аварій на мережах водопостачання та водовідведення, а також покриття поточних зобов’язань підприємства, зокрема сплата за енергоносії та податки.  

«Підвищення тарифів є не популярним рішенням, але саме життя змушує нас йти на ці міри для забезпечення стабільного водопостачання та водовідведення споживачів міста, поліпшення фінансово-економічного стану підприємства. Прийняття даного рішення не можливо відкладати на далі, так як це може загрожувати припиненням надання послуг з водопостачання, водовідведення, очистки стічних вод, погіршенням санітарно-епідеміологічного стану в місті, відключенням об’єктів водопостачання від енергопостачання», - наголосив керівник комунального підприємства «Яготинське ВУ ВКГ» М.І. Дзюба.

За результатами голосування члени виконкому прийняли рішення про затвердження  тарифів на послуги на водопостачання для I групи споживачів - 16,62 грн. м3; для II та III групи споживачів (бюджетні установи, організації): водопостачання - 19,16 грн. м3; водовідведення  - 32,27 грн. м3.

Розглянувши Акти обстеження зелених насаджень, що підлягають видаленню від 17 квітня 2018 року виконавчий комітет прийняв рішення про надання дозволу комунальному підприємству Яготинської міської ради «Комунальник» на видалення 94 зелених насаджень у місті Яготин, а саме: видалення дерев у кількості 60 (шістдесят) одиниць.

Традиційно члени виконкому розглянули документи та прийняли рішення про надання дозволу на виготовлення проектної документації на підключення до міських водопровідних мереж; про зміну поштових адрес; про погодження режиму роботу пекарні-кондитерської; про надання дозволу на розміщення циркової реклами на опорах електропередач по вул. Незалежності з 04.05.2018 по 10.05.2018; про надання матеріальної допомоги громадянам міста Яготина.

Секретар міської ради Т.І. Рубанчук на засіданні виконавчого комітету проінформувала про участь у навчальному візиті на тему: "Регіональний та місцевий економічний розвиток".

Представники Яготинської міської ради протягом 25-27 квітня ознайомились з політикою економічного розвитку м. Вінниці, Іванівської, Лука-Мелешківської, Немирівської та Іллінецької об’єднаних територіальних громад.

26 квітня в Іванівській об’єднаній територіальній громаді представники Яготинської міської ради знайомились з інвестиціями в сільське господарство та з умовами створення кластеру виробництва м’ясної продукції. В Лука-Мелешківській ОТГ учасників навчального візиту було проінформовано про інноваційні методи ведення сільського господарства.

На завершення засідання міський голова Н.М. Дзюба зауважила, що у місті проводиться Двомісячник благоустрою, санітарної очистки та озеленення міста Яготина і кожен мешканець міста може організувати або долучитись до прибирання рідного міста. «Хочеться виразити щирі слова вдячності всім тим людям, які небайдужі до чистоти нашого міста і вносять посильний внесок в покращення його благоустрою», - зауважила Наталія Миколаївна.

Шановні мешканці міста, керівники підприємств, установ, організацій роботи з благоустрою не завершується двома місяцями, а тривають майже цілий рік. Тож звертаємось до всіх небайдужих яготинців приєднатися до робіт із озеленення й благоустрою рідного краю та внести свою частку у справу наведення чистоти і порядку в місті. Мешканців багатоповерхівок та приватного сектору просимо навести лад на прибудинкових територіях, облаштувати квітники, висадити дерева, кущі.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора