Пошук

Звіт за І квартал 2018 року комунального підприємства Яготинської міської ради "Редакція газети "Яготин - місто моє"

Дата: 25.05.2018 17:55
Кількість переглядів: 665

Фото без опису

Редакція газети «Яготин – місто моє» у своїй діяльності керується Конституцією України, законами України «Про інформацію», «Про друковані засоби масової інформації (пресу) в Україні», «Про телебачення і радіомовлення», «Про порядок висвітлення діяльності органів державної влади та органів місцевої самоврядування в Україні засобами масової інформації», «Про державну підтримку засобів масової інформації та соціальний захист журналістів», «про рекламу», іншими законами України, актами Президента України та Кабінет Міністрів України, міжнародними договорами України у сфері інформації, рішеннями міської ради та її виконавчого комітету, прийнятими в межах її компетенції, а також Статутом підприємства.

Робота редакції спрямована на підвищення відкритості діяльності органів місцевого самоврядування, отримання населенням об’єктивної інформації, поліпшення якості інформаційного забезпечення виконавчих органів міської ради, зростання довіри суспільства до діяльності міської влади та забезпечення взаємодії громадян і міської влади в реалізації зворотного зв’язку, задоволенню інформаційних потреб населення міста.

Редакцією здійснюється інформаційний супровід діяльності органів місцевого самоврядування шляхом розміщення публікацій (про засідання сесій, виконкомів, роботу підпорядкованих підприємств і структурних підрозділів тощо) та інформації, що потребує оприлюднення, у щотижневику .

Редакція протягом звітного періоду тісно співпрацювала із співзасновником - Яготинською міською радою, публікуючи на сторінках газети інформацію про проведення офіційних заходів: нарад, колегій, семінарів, сесій, про діяльність міськради, комунальних підприємств та ін.

Штат редакції – 5 осіб, з яких 3 - є творчими працівниками. При незначній кількості творчих працівників (3 чол., у т. ч. редактор та корегувальник), наші журналісти беруть участь майже у всіх заходах, що відбуваються у місті. Опубліковано багато матеріалів, під рубриками: із зали засідань; актуальне інтерв’ю; топ-тема; варто знати;  актуально; активно працюємо над залученням молодіжної аудиторії. З цією метою публікувалися інформації з соціальних мереж, учасниками яких є молодь. Створено сторінку у соціальній мережі фейсбук. За відгуками читачів, улюбленою є рубрика «На життєвих перехрестях», у якій публікуються життєві історії та людські долі. Позитивні відгуки отримуємо на публікації під рубриками «Написано серцем», «Варто шаги».

Постійно з газетою співпрацює Департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабінету Міністрів України та Офісу впровадження реформи децентралізації у Київському регіональному відділенні Асоціації міст України. Серед корисних для читачів матеріалів, які регулярно друкуються в нашій газеті, - роз’яснення щодо реформи житлово-комунального господарства, процедури створення ОСББ, оформлення субсидій, нарахування пенсій, поради щодо захисту прав споживачів, юридичні консультації тощо. Розміщуємо й інтерв’ю з цікавими людьми, в яких є якісь оригінальні хобі, істориками, викладачами, художниками та іншими.

Редакція міської газети брала активну участь у заходах, які організовує для ЗМІ Київська облдержадміністрація, обласна рада та фахівці регіонального відділення Асоціації міст України в рамках реалізації проекту «Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування (ПУЛЬС)» за підтримки USAID.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора