Всеукраїнська кампанія "16 днів проти насильства " розпочата!

Дата: 24.11.2023 10:17
Кількість переглядів: 571

Фото без описуМіжнародна спільнота щорічно підтримує акцію "16 днів проти насильства". Тисячі громадян та сотні державних і громадських організацій з більш ніж 100 країн світу активізують з 25 листопада по 10 грудня свої зусилля заради об’єднуючої мети: збільшити розуміння та обізнаність про всі форми насильства.

За підтримки Фонду ООН у галузі народонаселення в Україні UNFPA та Громадської правозахисної організації, яка працює для забезпечення ґендерної рівності, миро будування, запобігання ґендерно зумовленому насильству, зокрема домашньому насильству, протидії торгівлі людьми та забезпечення прав дітей, сприяючи впровадженню стандартів прав людини у всіх сферах життя суспільства та держави – ЛаСтрада Україна з метою привернення уваги до проблем подолання насильства в сім’ях, жорстокого поводження з дітьми, протидії торгівлі людьми та захисту прав жінок, інформування громадськості про існування проблем у суспільстві, підвищення рівня обізнаності людей щодо усіх форм насильства, продовження процесу створення недискримінаційного простору для життя, розвитку і професійного зростання кожної людини розробила та просить розповсюдити запропоновані матеріали, що опубліковано нижче.

 З метою привернення уваги жителів громади до актуальних для українського суспільства проблем подолання домашнього насильства, заплановано ряд  заходів.

Реалізація поставлених завдань передбачає проведення інформаційно-профілактичної роботи з сім’ями та окремими особами, що опинилися у  складних життєвих обставинах, проведення групових заходів з учнівською  та студентською молоддю громади.

Національною соціальною сервісною службою України в рамках Всеукраїнської кампанії „16 днів проти насильства” та на виконання Державної

стратегії забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків на період

до 2030 року проводиться опитування „Доступ до послуг та допомоги постраждалих від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі”.

Опитування здійснюється з метою збору даних про наявність та ефективність сервісів підтримки для постраждалих осіб, а також з метою виявлення прогалин у механізмі взаємодії суб’єктів, що здійснюють заходи у сфері запобігання та протидії домашньому насильству та насильству за ознакою статі.

Враховуючи викладене вище Служба у справах дітей та сім'ї Яготинської міської ради пропонує пройти опитування серед осіб, які отримують допомогу в загальних та спеціалізованих службах підтримки осіб, постраждалих від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі (далі – служби підтримки) (в тому числі шляхом розміщення оголошень на  інформаційних стендах служб підтримки) (додається). Опитування у форматі анкети у Google Forms буде доступне до 24 листопада 2023 року (включно) за посиланням:

https://forms.gle/NfQB2uxXQtKasW4M6.

 

За інформацією служби у справах дітей

та сім’ї Яготинської міської ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора