Відбулася позачергова 58 сесія Яготинської міської ради

Дата: 06.12.2023 09:22
Кількість переглядів: 705

Фото без опису05 грудня під головуванням міського голови Наталії Дзюби відбулася позачергова 58 сесія Яготинської міської ради, під час якої розглядалися ключові питання щодо розвитку та забезпечення життєдіяльності громади.

Насамперед, було внесено зміни до кошторисів бюджету громади, враховуючи перевиконання плану доходів місцевого бюджету в сумі  4 443 160 грн. Перш за все, ці кошти було спрямовано на виплату заробітної плати закладами дошкільної та загальної середньої освіти, оплату за теплопостачання та електроенергію, поточний ремонт ЗДО № 1 "Зіронька" та ЗДО № 3 "Ромашка".

Надалі народні обранці вирішили провести оптимізацію сільських закладів культури Яготинської міської  територіальної громади.

На виконання законів України «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо розвитку інституту старост» було прийнято рішення про об’єднання деяких старостинських округів. Так, до Жоравського старостинського округу буде приєднано Годунівський старостинський округ; до Сотниківського – Райківщинський; до Засупоївського – Кулябівський; до Сулимівського – Двірківщинський; до Червонівського – Лозовоярівський. Старостинські округи Яготинської міської ради, утворені рішенням сесії від 26 листопада 2020 року, продовжуватимуть свою діяльність у попередньому складі населених пунктів Яготинської міської територіальної громади.

Не оминули депутати і стан надання послуг з експлуатаційного утримання автомобільних доріг загального користування на території Яготинської міської територіальної громади. Після обговорення було вирішено звернутися до відповідальних уповноважених осіб Київської обласної державної адміністрації та Київської обласної ради з проханням розташування спеціалізованих підприємств на території Яготинської міської територіальної громади на базі колишньої  філії «Яготинське РайДУ» та посприяти у вирішенні питання невиконання договірних умов підрядними організаціями, у зв’язку з неналежним наданням послуг по обслуговуванню автомобільних доріг.

Також на сесії розглядалися організаційні питання, пов’язані з внесенням змін до:

  • Положення про старосту старостинського округу;
  • статуту Комунального некомерційного підприємства Яготинської міської ради «Яготинська центральна міська лікарня»;
  • структури та чисельності працівників лікарні на наступний рік.

На цій же сесії народні обранці затвердили програми пов’язані з:

- підготовкою територіальної оборони та населення до участі в русі національного спротиву;

- розвитком житлово-комунального господарства;

- управлінням майном комунальної власності.

Також народні депутати ухвалили рішення про:

- зміну назви та затвердження Положення Відділу культури та туризму;

- внесення змін до Програми розвитку цивільного захисту та пожежної безпеки;

- внесення змін до Переліку об'єктів комунальної власності, що підлягають передачі в оренду без проведення аукціону.

Насамкінець депутати розглянули ряд земельних питань щодо передачі земельних ділянок у приватну власність або в оренду, припинення договорів оренди земельних ділянок, надання дозволу на розроблення проєктів землеустрою, технічної документації із землеустрою щодо інвентаризації земель з метою формування окремих земельних ділянок тощо.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора